CJ Timiș alocă peste 2 milioane de lei agendei sportive din acest an. Cine a obținut cele mai mari finanțări?

child 613199 1280

Administrația județeană a alocat 2.195.000 lei, fonduri nerambursabile, pentru 18 proiecte ce se vor desfășura în acest an în Timiș. Inițiativele au fost declarate eligibile în cadrul Agendei sportive, program de finanțare derulat anual de CJT.

Au fost disponibile două axe de finanțare, sportul de performanță și sportul pentru toți. Ca să poată cere sprijin financiar, solicitanții trebuie să fie persoane juridice fără scop patrimonial care desfășoară activități neeconomice sau economice care nu depășesc 20% din totalul activității desfășurate anual.

Cele mai mari finanțări au fost obținute de cluburile sportive municipale din Timișoara și Lugoj, câte 260.000 lei fiecare, și de cluburile sportive universitare ale UPT și UVT, 260.000, respectiv 220.000 lei. Finanțări importante au primit și cluburi moto sau de dans sportiv.

leader board 728 x 90 px

Punctarea proiectelor în procesul de selecție și evaluare a ținut cont de criterii precum anvergura, relevanța și continuitatea acestuia, categoriile de vârstă cărora se adresează, încadrarea pe ramură de sport olimpic sau neolimpic, experiența solicitantului în managementul de proiect.

Aprobarea finală a finanțărilor va fi dată prin votul consilierilor județeni, într-o viitoare ședință.