Ciudățeniile sportului românesc. Cupa Carașului la karting a avut loc în… Bacău!

Jumătate din etapele desfășurate în acest an în Campionatul Național Școlar de Karting au fost organizate de Palatul Copiilor Reșița. Dar nu la Reșița, ci în cu totul altă parte. Ultima dintre ele a avut loc pe pista internațională a Clubului Sportiv „Speedpark” Bacău.

Palatul Copiilor Reșița nu mai are posibilitatea să organizeze în municipiul de pe Bârzava cunoscutele curse de karting școlar, care au făcut deliciul iubitorilor sportului cu motor ani la rând. După ce pensionarii s-au plâns de zgomotele infernale de pe străduțele din Lunca Pomostului, concursul a fost mutat în Parcul Industrial Valea Țerovei. Dar nici aici nu se mai pot organiza, astfel că Sorin Savu și elevii săi au parcurs mii de kilometri, nu doar pentru a concura, ci și pentru a organiza etapele naționale din calendarul competițional. Trei din cele șase etape derulate până acum au fost organizate de clubul reșițean.
Pe pista „Speedkart” din Bacău a avut loc etapa a șasea, la care au participat peste 100 de piloți din întreaga țară, împărțiți pe 9 clase de concurs.
Piloții reșițeni au fost din nou la înălțime, urcând pe podium la mai multe clase. Două locuri I, două locuri II și trei locuri III sunt clasările pe podium care au adus celor de la Team Karting Reșița un nou loc I pe etapă, cu 154 de puncte.

Clasa BAMBINI:
Locul I – PAUL LĂZĂRESCU
Locul III – DAREN DUMA
MENȚIUNE – DARIA ȚUNEA

leader board 728 x 90 px

Clasa PUFFO
Locul II – CRISTIAN PÎRVĂNESCU

Clasa MINI
Locul II – MAXIMILIAN HAMMER
Locul V – FABIAN BODAC
MENȚIUNE – ALEN DUMA

Clasa CADETT
Locul III – ALEX BRAȘOVANU

Clasa KF JUNIORI
Locul I – EDUARDO MANOLIA
Locul V – ANDRADA NEACȘU
MENȚIUNE – DARIA ȚUNEA

Clasa KF SENIORI:
Locul IV – MĂDĂLIN ALBAI
Clasa KZ 125:
Locul III – DARIUS VÎLSAN
MENȚIUNE – IULIAN RUSU

„Această etapă a fost organizată de către Palatul Copiilor Reșița – Cercul de karting, Comitetul de părinți al cercului, cu sprijinul foarte important al Primăriei Municipiului Reșița. Menționăm că la această etapă am beneficiat de sprijinul important al comitetului de părinți de la cercul de karting, sprijin material, logistic și financiar, alături de cel al Primăriei Municipiului Reșița, fără de care nu am fi putut organiza această etapă, tinerii piloți ai echipei ținând să mulțumească public celor care i-au sprijinit. Etapa a fost foarte grea, ținând cont de distanța mare pănă la Bacău, dar și de faptul că toate echipajele au venit foarte bine pregătite la toate categoriile, întrucât la nici o categorie de concurs nu se știe deja campionul național, titlurile jucându-se până în ultima etapă, etapă care se va desfășura în perioada 14-16 octombrie, pe pista de karting de la Târgu Secuiesc, una dintre cele mai bune din sud-estul Europei”, a spus prof. ing. Sorin Savu, directorul Palatului Copiilor Reșița.