City managerul Primăriei Caransebeș vine cu propuneri de reducere a cheltuielilor de energie electrică pentru municipalitate. Florin Bogdea pregătește un proiect de accesare de fonduri pentru construirea unei microhidrocentrale pe râul Sebeș.
Administratorul public al Primăriei Municipiului Caransebeș lucrează în această perioadă la un proiect care, dacă s-ar finanța, administrația publică locală ar reduce de la buget fonduri substanțiale, care în prezent se duc pe achitarea facturilor la energie electrică.
„Dorim ca din barajul de Zervești să construim cu fonduri europene o microhidrocentrală. Am avut o discuție cu directorul Hidroelectrica, Ianăș Rădoi și un consultant pe proiecte europene, am dori ca această microhidrocentrală de pe râul Sebeș să deservească municipiul Caransebeș. Mă refer la clădirile publice care sunt mari consumatori, spital, școli, primărie. De asemenea, în funcție de puterea instalată putem deveni și furnizori de energie electrică pentru cetățeni.”, ne-a declarat Florin Bogdea, care a mai precizat că acest proiect de anvergură ar putea fi finanțat din fonduri norvegiene sau pe POAT și implică o aducțiune nouă.
În acest sens s-a realizat o identificare topografică pe râul Sebeș, iar ca posibilă locație ar fi un teren din domeniul public al urbei din zona de centură a municipiului:
„Partea complicată este soluția tehnică pentru aducțiunea de apă din barajul de Zervești, care are o lungime de 3 km. Dacă am reuși să implementăm acest proiect, ar fi o bulă imensă la tot ce înseamnă iluminat public, scoli, primărie, spital unde este consum mare de energie electrică. S-ar face o reducere substanțială la buget, banii cu care s-ar putea face alte lucruri în oraș.”, a accentuat administratorul Primăriei Florin Bogdea.