„Cîțu nu a vrut niciodată să fie premier, PNL își bate joc de români!”

Alfred Simonis, liderul deputaților PSD și al social-democraților din Timiș, șterge pe jos cu președintele Iohannis, cu Cîțu și Orban, care efectiv își bat joc de România!

Florin Cîțu, premierul desemnat de președintele Klaus Iohannis, nimeni altul decât cel care a recunoscut nonșalant că PNL a luat decizii împotriva intereselor românilor în timpul guvernării Orban, și-a depus astăzi mandatul. Chiar înainte de învestirea în Parlament. Și în plină criză din cauza COVID-19! Reacția deputatului PSD de Timiș, Alfred Simonis, nici măcar nu este dură în aceste condiții. „Perspectiva ca acest guvern să fie votat i-a speriat extrem de tare pe liberali și i-a pus în situația în care Cîțu să-și depună acest mandat. Asta dovedește foarte clar că nu și-au dorit ca acest guven să treacă și își doreau să continue această mascaradă în care Parlamentul este obligat să accepte propuneri de miniștri extrem de incapabili, în timp ce prioritățile țării ar trebui să fie altele. PSD va acționa responsabil, am dat semnale colegilor mei parlamentari să rămână în București, pentru situția în care vom fi obligați să audiem în regim de urgență miniștrii și să dăm chiar un vot pentru un eventual premier desemnat în cel mai scurt timp. Cred că România are nevoie de un guvern în cel mai scurt timp. Facem un apel la respnsabilitate din partea PNL și a președintelui, să desemneze un premier capabil să gestioneze România în această situație de criză”, a comentat Simonis. 

Varianta vehiculată pentru noul premier desemnat de președinte, Ludovic Orban, e una proastă și sfidătoare în același timp. Parlamentarul de Timiș a explicat și motivele: „Nu mi-aș dori să ne întoarcem la Orban ca premier și această criză să fi fost degeaba. Mi-aș dori foarte tare ca miniștrii precum Viorel Alexandru, doamna Anisie sau «Grindă» de la Dezvoltare să nu se mai regăsească în viitorul guvern pentru că suntem în situație critică. Domnul Cîțu nu a vrut niciodată să fie premier, a fost o joacă și o bătaie de joc la adresa românilor. Orban nu a arătat că e capabil să conducă România în perioadă de liniște, cu atât mai puțin acum, președintele Iohannis și PNL au arucant România în aer”.

Simonis a mai spus un lucru important. De data asta, PSD nu are niciun motiv să arunce vreo responsabilitate înspre PNL. Și asta pentru că liberalii nu au nevoie de votul vreunui social-democrat pentru a-și instala guvernul. „Au mai mult de 35 de voturi decât numărul minim necesar pentru a învesti un guvern. Pe de altă parte, suntem oameni responsabili și înțelegem că România are nevoie de un guvern stabil în acest moment, care poate emite Ordonanțe de Ugență în situații de criză”, a adăugat Alfred Simonis.