Cititorii de la sate! Biblioteca Municipală Lugoj donează cărți localităților rurale din zonă

Biblioteca Municipală Lugoj vine în sprijinul bibliotecilor școlare și comunale cu un proiect inedit. Cărți din patrimoniul instituției vor fi donate către școlile sau localitățile unde fondurile pentru achiziționarea acestora sunt limitate, dar există dorința de lectură. Pentru elevii care fac primii pași în lumea cărților este foarte important să aibă la dispoziție volume interesante, captivante, care să le dezvolte imaginația și abilitățile de comunicare.

„În ultimii zece ani noi tot am primit donații de carte și suntem foarte recunoscători, dar spațiul nostru de depozitare este limitat. Facem acum o reorganizare a acestuia, o regândire astfel încât să fie cât mai practic, am cumpărat și mobilier pe care îl așteptăm să sosească, iar după această acțiune bineînțeles că așteptăm în continuare donații și suntem onorați de acestea, dar pe moment ne-am gândit să întindem o mână către bibliotecile școlare, comunale, care se confruntă cu o lipsă de carte sau unde fondul este foarte, foarte învechit. Adevărat că nici cărțile de la noi nu sunt ultimele apariții, dar sunt cărți pe care oamenii le-au ținut în biblioteca personală pentru că sunt cărți bune, asta e ideea. Oamenii au avut cărți plăcute de citit fie pentru ei, fie pentru copiii lor, cărți școlare, așa că venim în întâmpinare cu o ofertă de cărți necesare, folositoare.”, explică Henrieta Szabo, director al Bibliotecii Municipale Lugoj.

Decizia conducerii instituției lugojene de a sprijini bibliotecile din zonă prin donația de carte vine și în beneficiul locuitorilor urbei. După reorganizarea spațiului Bibliotecii Municipale, se dorește ca volumele să fie mai bine puse în valoare, astfel încât cei care îi trec pragul să găsească ce au nevoie cu mai multă ușurință, în funcție de categoria de care sunt interesați.

Toți cei care doresc să beneficieze de oferta Bibliotecii Municipale Lugoj sunt rugați să vină la sediul instituției, pe strada Ion Creangă nr. 1, de luni până vineri, în intervalul orar 9.00-16.00 sau să sune la numărul de telefon 0256 351 304.

Noul an școlar se apropie cu pași repezi, iar cu sprijinul instituției lugojene mai mulți elevi, în special din zona rurală a județului, vor putea avea fondul de carte necesar atât pentru studiul la clasă, cât și pentru relaxare în timpul liber.