Cititorii anului! Tineri sau seniori, iubitorii de lectură au fost premiați de Biblioteca Municipală Lugoj

Biblioteca Municipală Lugoj și-a răsplătit cititorii și colaboratorii, acordând premiile anuale „Cititorul anului”, eveniment devenit tradiție, aflat la a XV-a ediție.

„Am acordat două premii pentru cititorul anului unor tineri pe care i-am observat în decursul unui an prin numărul de cărți citite, prin interesul pentru lectură, cât și prin mesajul pe care l-au transmis prietenilor și colegilor venind împreună cu aceștia la bibliotecă și recomandându-le cărți pe care ei deja le-au citit.”, a declarat Henrieta Szabo, directorul Bibliotecii Municipale Lugoj.

Dintre cei mai tineri cititori, premianții sunt în acest an Carla Magu Borka, elevă în clasa a IV-a la Școala Gimnazială de Muzică „Filaret Barbu” și Vlad Gabriel Hota, elev în clasa a VI-a la Școala Gimnazială Nr. 2.

leader board 728 x 90 px

La polul opus se află seniorii îndrăgostiți de lectură, care trec frecvent pragul bibliotecii, cu aceeași plăcere și sete de carte.

„Domnul Isac Isbașa este cititorul nostru în vârstă de 92 de ani, care vine periodic la Biblioteca Municipală Lugoj, este interesat de cărți din diferite domenii: memorialistică, istorie, călătorii. Seniorul nostru vine la noi de foarte mulți ani, este extrem de atent, restituie cărțile mereu la termen. Este un exemplu de conduita atât prin atitudine, cât și prin energia sa, în pofida vârstei.”, adaugă Henrieta Szabo.

Premiul de excelență pentru cea mai bună colaborare este acordat în acest an profesoarelor Marcela Balint și Loredana Ciucure.

Profesoara Marcela Balint a fost alături de Bibliotecă prin prezența și implicarea în activitățile desfășurate, cât și prin voluntariatul activ prin care a susținut și susține în continuare secția de împrumut de carte în limba franceză. De asemenea, prof. Loredana Ciucure este cea care a fost prezentă la bibliotecă cu numeroase generații de tineri cărora le-a insuflat dragostea și pasiunea pentru carte prin orele de lectura desfășurate în incinta acesteia, cât și prin implicarea în activitățile instituției.