Cities of Tomorrow aduce Reșiței două premii pentru reconversie și revitalizare urbană

premiu 1

Două dintre proiectele îndrăznețe ale primarului Ioan Popa au fost premiate în cadrului unui eveniment dedicat dezvoltării urbane și regionale.

La invitația Camerei de Comerț și Industrie Româno-Germană (AHK România), primarul Reșiței a participat zilele trecute, alături de invitați din Germania și România, la ediția cu numărul zece a evenimentului anual dedicat dezvoltării urbane și regionale – Cities of Tomorrow.

premiu 3

tm4ua media express de banat (100x1000px)

În cadrul conferinței au fost abordate teme de actualitate pentru administrația publică locală, invitații analizând exemple pozitive și căutând împreună idei și soluții pentru dezvoltarea sustenabilă a comunităților locale.

La evenimentul moderat de către decanul Facultății de Arhitectură și Urbanism din cadrul Universității Tehnice Cluj-Napoca, arh. Șerban Țigănaș, au mai participat pe lângă primarul Ioan Popa și Eugen Pănescu, arhitect și urbanist, dr. Marcel Ionescu-Heroiu, expert Dezvoltare Urbană la Banca Mondială, Raluca Munteanu, director Dezvoltare Iulius, și Tatian Diaconu, CEO Nhood România.

premiu 2

Totodată, în cadrul conferinței au fost premiate mai multe proiecte cu capacitate mare de a dezvolta comunitățile locale, în urma concursului organizat înainte de eveniment și adresat administrațiilor locale, mediului de business și societății civile.

Reșița a primit cu acest prilej două distincții. Este vorba despre două proiecte locale, la categoria Reconversie și Revitalizare: „ Reconversia zonei Mociur” – proiectul celor de la Nhood Romania (Ceetrus) și „Tram Trains Reșița” – proiectul UNITH2B SRL în parteneriat cu Primăria Reșița.

banner 970 x 250