Ciprian Gaica, agent al schimbării, prin ASHOKA!

Ciprian Gaica, președintele Muntele Mic Extrem a fost invitat să facă parte din Ashoka, cea mai mare organizație globală de promovare și susținere a antreprenoriatului social și inovației sociale, clasată de NGO Advisor în primele 5 ONG-uri din lume.

Ashoka este prezentă începând din 2017 și în România, având ca partener strategic Fundația Româno-Americană, unde își propune să contribuie la crearea unei societăți în care fiecare cetățean este un agent al schimbării, capabil să ia acțiune în mod creativ pentru a rezolva probleme sociale.

Eu fac parte alături de alți 15 reprezentanți la nivel național din Sports Changemakers Program. Este un proiect de dezvoltare de 6 luni prin care 16 persoane învață cum să-și dezvolte impactul social al inițiativelor lor și să construiască o voce comună care va putea spune poveștile pozitive din sport. Eu am venit cu ideea de vouchere sociale, care pot fi folosite de către persoanele cu probleme speciale pentru a se putea integra în societate prin diferite programe sportive.”, ne-a precizat Ciprian Gaica.

Acest proiect va fi depus la Ministerul Tineretului și Sportului, după ce va fi foarte bine documentat, poate în acest fel el va fi implementat, a mai spus președintele Muntele Mic Extrem. Nevoia de a motiva antrenorii și instructorii, indiferent de sport de a lucra cu oamenii cu nevoi speciale, cu probleme de sănătate, cu handicap fizic, vine după ce Ciprian Gaica a întâlnit destul de multe cazuri în care acești oameni cu probleme își doresc o integrare în societate prin diferite metode, inclusiv sportive, însă fin motive inclusiv financiare nu pot să răzbească în România, pentru că astfel de programe sunt aproape inexistente:

Lucrez cu oamenii cu probleme pe Muntele Mic, am organizat în ultimii 7 ani ani tabere pentru copiii cu autism, sau nevăzători, sau cu alte probleme și pot să vă spun că orice monitor de schi ar alege să lucreze cu un copil sănătos din mai multe motive, însă dacă și instructorul, monitorul, antrenorul ar fi motivați prin aceste vouchere pe care să i le ofere persoana aflată în nevoie, atunci lucrurile ar fi văzute din altă perspectivă.”, a mai spus Ciprian Gaica.

Programul Sports Changemakers are 2 dimensiuni importante: prima – dimensiunea de învățare și a doua –dimensiunea de comunitate. În paralel cu sesiunile de învățare, în fiecare lună, vor fi găzduite întâlniri în care grupul să afle mai multe despre inițiativele fiecăruia, să exploreze împreună cum pot crește și învăța.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/