„Ciobănașul” invită la petrecere în comuna Băuțar

Prin folclor se promovează din nou Valea Bistrei. De această dată, comuna Băuțar este cea care găzduiește o manifestare menită să-i facă pe elevi să iubească muzica populară, portul și tradiția din Banatul de Munte.

Festivalul Interjudețean de Folclor „Ciobănașul” a ajuns la ediția a VII-a și este organizat de către Primăria și Consiliul Local Băuțar, Școala Gimnazială Băuțar, cu sprijinul Consiliului Județean Caraș-Severin și al Centrului Judeţean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Caraș-Severin (CJCPCT CS).

Cu acest prilej, își vor prezenta programul artistic pe scena Căminului Cultural din Băuțar vineri, 20 septembrie de la ora 15.30 colective artistice din zonă, dar și invitați din alte județe, spre bucuria descoperirii adevăratelor valori spirituale românești.

Vor urca pe scena căminului cultural Ansamblul „Fiii satului Romos” din județul Hunedoara, Ansamblul „Sânziene zorlențene”, Ansamblul „Teregovana”, formația „Busuiocul”, din județul Arad, Ansamblul Școlii Gimnaziale Cornereva, Ansamblul „Doina Bistrei”, Ansamblul folcloric „Florile Bârzavei” de la Gătaia, Ansamblul folcloric „Obrejana”, grupul folcloric al Școlii Gimnaziale Zăvoi și Ansamblul „Mureșul” din Ilia.

Organizatorii își doresc ca această manifestare să fie o modalitate de promovare, conservare și valorificare a portului și jocului popular din Banat și zonele învecinate.