Cine sunt reșițenii care scapă de plata impozitului pe clădire timp de 5 ani?

bloc resita

Consilierii locali din Reșița au aprobat recent modificarea unei hotărâri de la finalul anului trecut privind stabilirea impozitelor și taxelor locale pentru 2021, care dă posibilitatea unor proprietari de imobile să fie scutiți de la plata impozitului pe clădiri.

Prin Hotărârea 410/23.12.2020, consilierii locali au aprobat scutirea de la plata impozitului pe clădire, pentru o perioadă de cinci ani, pentru contribuabilii persoane fizice care realizează, în condiții legale, următoarele lucrări: înlocuire acoperișuri tip terasă cu acoperișuri tip șarpantă sau refacerea acoperișurilor vechi tip șarpantă; izolații termice și hidro la fațadele și terasele imobilelor; refacerea fațadelor imobilelor – îndepărtarea placajelor care se desprind de pe fațade și înlocuirea acestora cu altele noi, fie îndepărtarea completă a placajelor și astuparea rosturilor cu spumă, retencuire, zugrăvire, alte soluții tehnice, cât și refacerea fațadelor unde există tencuială și ornamente.

Conform prevederilor inițiale, care au intrat în vigoare la 1 ianuarie 2021, scutirea era valabilă doar pentru imobilele aflate în zona centrală a municipiului. Însă, în ședința ordinară de la finele lunii octombrie, consilierii locali au hotărât să extindă la întreg teritoriul administrativ al municipiului aria de aplicare a prevederilor din Hotărârea Consiliului Local privind stabilirea impozitelor și taxelor locale pentru 2021.

1000x200 dacus 02

Așadar, indiferent de zona în care locuiesc, reșițenii care-și vor reabilita imobilele vor fi scutiți de la plata impozitului pe clădire pentru o perioadă de cinci ani. De menționat că, în cazul înstrăinării imobilului, scutirea de impozit nu se aplică noului proprietar.

Decizia consilierilor locali vine în încercarea de a-i impulsiona pe reșițeni să contribuie la înfrumusețarea orașului prin reabilitarea locuințelor pe care le dețin.

publicitate si promovare online banner maxagro