Cine sunt candidații la șefia CJ

La biroul Electoral Județean Electoral Caraș-Severin au fost centralizate aseară candidaturile pentru președinția Consiliului Județean, primării, aleși județeni și aleși locali. Pentru cea mai importantă instituție din Caraș-Severin, nouă candidați s-au înscris în competiția electorală.

Cei nouă candidați, reprezentanți ai partidelor și alianțelor politice, și-au depus candidatura, ca să obțină funcția de președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin.

În ordine cronologică, pentru fotoliul celui mai înalt om din județ vor lupta următoarele persoane:

Paul Ovidiu Vasile – Partidul Verde
Ion Tabugan – UNPR
Sorin Frunzăverde – USL
Nelu Florin Brânzei – PRM
Paul Purea – PP-DD
Ion Stepanescu – PSDM
Lenuța Ciurel – PDL
Viorel Mutu – PNG
Nicolae Baciuna – PP Legea Cojocaru
Dan Oberșterescu – PNȚCD

„O situație totală arată că au fost depuse 536 de propuneri pentru candidații la consiliile locale, din cele 77 de circumscripții electorale, mă refer la: comune, orașe și municipii, din cadrul județului Caraș-Severin”, a spus Rustin Ciasc, președintele BEJ Caraș-Severin. 45 dintre aceste candidaturi sunt din partea unor independenți. Pentru funcția de primar candidează 369 de persoane, dintre care 9 nu sunt sub sigla niciunui partid politic.

În ce privește cele două municipii ale județului, actualii primari, Mihai Stepanescu la Reșița și Marcel Vela la Caransebeș, sunt pregătiți să câștige un nou mandat.

În plus, pe rolul Tribunalului Caraș-Severin, dar și a celor patru judecătorii din județ au fost înregistrate 3 contestații la candidaturile depuse până în prezent. Toate sunt la Oravița și au fost soluționate cu respingerea lor.