Cine nu răspunde la apelul prefectului Matei Lupu? „Dacă le tăiem capul, să le tăiem bine!”

Codul portocaliu de ninsori abundente și vijelie anunțat de meteorologi pentru zona Banatului a alarmat autoritățile, așa că prefectul de Caraș-Severin, Matei Lupu, a convocat o ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. Se pare însă că nu toți reprezentanții autorităților cu responsabilitate în aceste cazuri au răspuns „Prezent”.

Așa cum prevede legea, prefectul Matei Lupu a convocat Comitetul pentru Situații de Urgență și astăzi, după ce Administrația Națională de Meteorologie a emis cod portocaliu de ninsori abundente și viscol, inclusiv pentru județul Caraș-Severin. Spre nemulțumirea lui, nu toți membrii Comitetului au răspuns pozitiv apelului său. Așa se face că de la ședință au lipsit câteva structuri importante, care au un rol major în astfel de situații.

CITEȘTE ȘI: Iarna își arată colții! Banatul, sub COD PORTOCALIU de ninsori abundente și viscol!

Primii pe care i-a adus prefectul în discuție au fost cei de la Serviciul de Ambulanță Județean și Unitatea de Primiri Urgențe: „Mai greu văd că e pe la spital, la salvare, că sunt la ședințe. Se vor duce cât mai curând în altă parte, nu la ședințe”, a tunat Matei Lupu.

Nu au scăpat de mustrare nici cei de la Salvamont, alți absenți de la întrunire. „Mai am o problemă: Salvamontul. Aș vrea să luați legătura și cu Salvamontul, să vedeți dacă s-au făcut schimbările respective, să luați numărul de telefon de la noul șef. Le-ați trimis mesaj, da? Bine, să faceți listă cu cei care nu au venit”, le-a cerut prefectul angajaților din subordine.

Pentru atitudinea de care au dat dovadă astăzi, prefectul a făcut referiri la demiterea unor șefi de instituții. Sau cel puțin, la mustrarea lor. „Dacă le tăiem capul, să le tăiem bine”. Chiar dacă, spre final, și-a făcut apariția și un reprezentant al Ambulanței, prefectul a stabilit ca luni la prânz toți cei absenți să se prezinte în biroul său. Rămâne de văzut cum va trece județul peste acest cod portocaliu, primul din acest sezon și, mai ales, cât de „răvășiți” vor ieși cei vizați după întâlnirea de luni cu prefectul Matei Lupu.