Cine nu-l place pe Torma pleacă acasă! De bună voie şi nesilit de nimeni!

explo 1000x200

Venirea primarului Adrian Torma în rândul organizației PSD Moldova Nouă nu pare să fie agreată de toți consilierii social-democrați, motiv pentru care doi dintre ei au ales să-și prezinte demisia, demisii care, astăzi, deschid ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Local.

Înainte de a trece în tabăra PSD-ului, între fostul liberal Torma și consilierii PSD Lavinia Almăjan și Ștefan Mândru au existat, de cele mai multe ori, replici tăioase și foarte dure. Pe alocuri chiar jigniri. Cei trei nu au astfel loc la aceeași masă, astfel că Almajan și Mândru și-au anunțat plecările din Consiliul Local. Șefa PSD Caraș-Severin, Luminița Jivan, vorbește despre cazuri izolate, despre „foarte puțini nemulțumiți, spre deloc”„Până la urmă se vor acomoda. Suntem o echipă puternică, o echipă unită, o echipă care înțelege că, la urma urmei, lucrurile se fac în interesul oamenilor și nu al nostru, al politicienilor”, a comentat Luminița Jivan.

Referitor la cum își dorește primarul să decurgă ședințele ordinare ale Consiliului Local de acum încolo, acesta a punctat pentru expressdebana.ro: „Eu întotdeauna mi-am dorit să avem o ședință a Consiliului Local constructivă, deși, câteodată, s-a întâmplat să nu fim în zona respectivă. Dar mă gândesc că pe viitor lucrurile se vor așeza și eventualele discuții vor fi eliminate în cadrul comisiilor de specialitate, astfel încât ședința ordinară a Consiliului Local să-nsemne prezentarea în cel mai pragmatic mod a consilierilor, cu avizarea tuturor proiectelor care trec de comisia de specialitate”.

Se schimbă rolurile în Consiliul Local Moldova Nouă?! Se va lovi Torma de opoziția foștilor săi colegi din PNL?! „În trecut, au existat momente în care consilierii de la PSD şi cei de la Partidul Verde s-au opus proiectelor iniţiate,  au fost momente în care m-au încurcat în dezvoltarea comunităţii, dar şi momente în care m-au ajutat să mergem înainte. Eu nu-mi schimb atitudinea! Voi discuta, înainte de şedinţă şi cu consilierii de la PSD, colegii mei actuali, voi discuta şi cu consilierii de la PNL, dar şi cu cei de la alte partide şi voi încerca să fiu la fel de transparent. Iar, de multe ori, poate m-aş bucura ca cineva să aibă un comentariu pozitiv, astfel încât acele proiecte, nu să nu treacă, dar să treacă cu anumite amendamente care să fie benefice”, a mai spus Adrian Torma.