Senatorii, pe locul trei al hărniciei!

untitled design set 970x90 px

După ce numele judeţului Caraș-Severin a fost trecut pe o poziție fruntașă a lipsei de activitate în Parlament, odată cu publicarea topului deputaților chiulangii, senatorii scot județul din colțul rușinii.

Somați în topul rușinii, deputații cărășeni Valentin Rusu (PNL) sau Ion Tabugan (UNPR) au dat dovadă că au cam uitat cum arată băncile Parlamentului și ce anume presupune activitatea lor. Când toate speranțele județului de a ieși de sub stigmatul rușinii erau nule, sinteza activității senatorilor a mai curățat de praf întreaga situație.

Nu numai că inițiativele senatorilor au fost, în general, mult mai bine documentate decât cele ale deputaților, dar și activitatea acestora în plen s-a făcut mult mai simțită. Cap de listă în ceea ce privește cei mai activi senatori este Iosif Secășan (PNL). Acesta a venit cu 14 inițiative legislative, trei declarații politice și patru luări de cuvânt. La capitolul interpelări, senatorul liberal a avut una singură.

În fruntea celor mai activi senatori cărășeni, Iosif Secășan este declasat atunci când vine vorba de prezența la vot. Acesta a înregistrat un procent lăudabil de 76 la sută, cu 300 de voturi exercitate, o valoare de apreciat, dar mai mică decât cea a colegului său social-democrat, Aurel Duruț.

Printre propunerile legislative ale liberalului, subiecte de interes au fost protejarea și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, reformele din domeniul sănătății sau combaterea consumului de droguri.

Senatorii cărășeni, printre cei mai harnici

Menționat mai sus, Aurel Duruț este triumfător atunci când vine vorba despre prezența la vot. În fruntea celor mai harnici parlamentari, senatorul a înregistrat un procent de 83 la sută, cu 328 de voturi exercitate. Politicianul se încadrează în grafic și atunci când vine vorba de restul activității sale în plen. Acesta se poate lăuda cu 10 inițiative legislative pe temele revizuirii Constituției, arborarea drapelului, intonarea imnului și folosirea sigiliilor cu stema României de către autoritățile publice sau înființarea Muzeului Național de Artă Constantin Brâncuși. Mai mult decât atât, Aurel Duruț a luat de opt ori cuvântul în plen, cu toate că a susținut o singură declarație politică.

Nu departe de colegii săi vine puternic din urmă Ion Simeon Purec. Până de curând membru PP-DD, a înregistrat 69 de procente, cu un număr de 273 de voturi exercitate. Temele care i-au atras atenția parlamentarului au fost alocațiile de stat pentru copii sau statutul artistului român. Aceste preocupări au dus la un număr de șapte inițiative legislative, cu trei luări de cuvânt în plen. Singura declarație politică a acestuia, slabă cantitativ, a fost referitoare salvarea Semmeringului Bănățean.

CITEȘTE ȘI: CINE SUNT DEPUTAȚII CĂRĂȘENI CARE UITĂ CUM ARATĂ BĂNCILE PARLAMENTULUI? POLITICIENII JUDEȚULUI AU AJUNS ÎN TOPUL CHIULANGIILOR!

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/