Cine își strică mașina într-o groapă dintr-un drum județean poate cere daune în instanță. Vicele CJ Timiș: „Eu zic că va câștiga, nu cred că sunt cazuri să nu câștige”

drum sasca montana

Șoferii care își strică mașinile în gropile de pe drumurile județene își pot recupera dauna în instanță, iar vicepreședintele Consiliului Județean Timiș chiar îi încurajează pe oameni în acest demers. Cristian Moș spune că, la rându-i, administrația, își va recupera banii de la constructorii care nu și-au îndeplinit sarcinile prevăzute în contract.  

Vicepreședintele CJ Timiș, Cristian Moș, declară că nu mai acceptă scuzele constructorilor care nu respectă termenele de finalizare în cazul lucrărilor la drumuri.

„Voi fi pe teren să văd ce se întâmplă cu constructorii, să văd că totul e conform contractului. Și inclusiv să văd că se respectă termenele, nu că se încearcă amânarea de fiecare dată. Dacă mergi pe un drum care este în construcție în timpul verii și nu vezi pe nimeni, este clar că acolo se putea lucra zi și noapte ca să se respecte termenul. Nu mai semnez opriri de șantier pentru o perioadă pentru că a plouat puțin afară, pentru că toți constructorii trebuie să aibă în plan, atunci când participă la licitație și își fac planul pe 7, 8 luni, condițiile meteo la nivelul Timișului. Ei trebuie să știe că pot lucra 4, 5 luni și în plus sunt soluții tehnologice, ei pot munci inclusiv iarna, în timpul ploilor. Sunt țări unde e mult mai frig decât la noi și se construiesc drumuri, sunt țări unde plouă încontinuu și se construiesc drumuri. Era o practică: constructorii să vină cu oprire de șantier pentru că a plouat, chiar dacă de la Meteo nu venea o adresă prin care să anunțe că a plouat în cantități impresionante.”, a declarat Cristian Moș.

În context, vicepreședintele CJ Timiș spune că a primit mai multe sesizări de la șoferi nemulțumiți de starea carosabilului. Într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a CJT, un timișean cere îndrumări pentru recuperarea daunei, după ce și-a distrus mașina într-o groapă imensă de pe DJ 572, la km 65.

„Procedural, orice cetățean care își strică mașina într-o groapă dintr-un drum poate să dea instituția respectivă în judecată pentru daune. Eu zic că va câștiga, nu cred că sunt cazuri să nu câștige. Daunele respective vor fi preluate de la cel care are drumul în administrare, mai mult, dacă acel drum este în garanție și e o groapă pe care constructorul trebuie să o acopere sau e un drum nou care este distrus, consiliul județean sau orice administrație se va îndrepta tot în justiție, să își recupereze banii, dinspre constructorul respectiv. Dacă cetățenii și-au distrus mașinile pe drumurile județene unde administrația nu a fost capabilă să facă mentenanța sau constructorul nu și-a făcut treaba, da, îi încurajez pe oameni să facă asta, pentru că este o daună făcută din cauza celor care nu au administrat cum trebuie drumul.”, a declarat Moș.

În prezent, în Timiș, din cei aproximativ 1.300 de km de drumuri județene, 55 sunt încă de pământ, iar 49 – pietruiți.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/