Cine îi lasă pe reşiţeni în frig?

Deputatul PD-L Vali Rusu îl arată cu degetul de un an de zile pe primarul Mihai Stepanescu, care ar fi unicul vinovat pentru problemele legate de termie. Cei doi viceprimari ai Reşiţei, Cristian Panfil şi Sorin Simescu, sar şi ei la gâtul edilului-şef.

CET 2010 a rămas ieri, timp de câteva ore, fără gaz, astfel că abonaţii societăţii de termie şi 21 de şcoli nu au mai beneficiat de căldură şi apă caldă. Potrivit directorului Aurel Marinescu, Sorin Frunzăverde ar fi intervenit la conducerea E-On Gaz şi ar fi obţinut păsuire până la 1 februarie pentru achitarea datoriilor. “Dacă E-On-ul se gândeşte la cetăţenii Reşiţei, pe primar chiar nu-l interesează. A fost ajutat cu nouă miliarde pentru gaz şi 15 miliarde pentru modernizarea instalaţiilor de transport. Cele opt microcentrale nu sunt gata, deşi termenul era 23 decembrie. Problema lui principală ar trebui să fie termia, nu panseluţe, băncuţe şi, mai nou, borduri”, a declarat deputatul PD-L, reluând, practic, aceleaşi lucruri pe care le tot spune de anul trecut.
Primarul Mihai Stepanescu a explicat de fiecare dată că problemele cu termia sunt generate de interesele politice. “Consumul de gaz nu are apartenenţă politică. Dacă Primăria îşi plătea datoriile către CET şi aceasta nu dădea banii mai departe, atunci se putea vorbi de apartenenţă politică. E uşor să spui că societatea e condusă politic, dar nu-i dai banii pe care îi datorezi”, a mai spus Rusu.
Vicele Simescu a pus şi el gaz pe foc. “De trei luni nu şi-au primit salariile directorii de la CET 2010, care sunt doar doi şi nu cinci, aşa cum s-a tot spus. Când se va da în funcţiune noul sistem, vor fi restructurări. Societatea se autofinanţează, prin lucrările pe care le desfăşoară acum”, a precizat Simescu. Cristian Panfil spune că problema se va rezolva parţial. “De anul acesta, utilităţile la şcoli vor fi plătite de Guvern. Problema va fi cu datoriile de până acum, pe care nu le plăteşte nimeni”, a afirmat viceprimarul.
Mihai Stepanescu s-a săturat să tot răspundă atacurilor susţinute ale deputatului Vali Rusu şi, ieri, a trimis o scrisoare deschisă Ministerului Administraţiei şi Internelor, Prefecturii şi Consiliului Judeţean Caraş-Severin. “Noi, administraţia locală, am plătit subvenţii pentru persoanele fizice racordate, datorii ale direcţiilor noastre şi ale şcolilor, dar nu mai putem ajuta operatorul condus politic, căruia i-am acordat şi suma de 4.800.000 de lei reprezentând aport de capital. Am  sperat ca, prin hotărâre guvernamentală, să fie alocată acea sumă solicitată de 12.000.00 lei, sau măcar parte din aceasta, pentru a se plăti datoriile la furnizorii de gaz, curent, etc. ale operatorului Consiliului Local, CET 2010. Am făcut săptămânal intervenţii la instituţiile judeţene, locale, parlamentare, pentru a ajuta societatea Consiliului Local, SC CET 2010”, a precizat primarul Reşiţei.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/