Proiecte pentru Colegiul 1

Mitul dificultății atragerii fondurilor europene în orașul de pe Bârzava a fost demontat de oamenii de afaceri din oraș. Secretul unei investiții de succes stă dincolo de propriul interes și se ascunde într-o gândire sănătoasă, în favoarea unei comunități întregi.

Managerul de presă Cornelia Dunăreanu a avut curajul să își ia destinul în propriile mâini și să lupte cu prejudecățile de care oamenii se lovesc zilnic. Ziarista a ajuns un real model pentru reșițeni, din postura de administrator al unei afaceri, iar acum dorește să demonstreze faptul că lucrurile se pot schimba în bine și pentru oraș, din postura de deputat pe Colegiul Reșița. Inginer la origini, și-a abandonat specializarea de bază, ca să relaționeze cu oamenii și nu cu simbolurile tehnice. Este o fire caldă, dar în același timp realistă, iar ascensiunea sa profesională a îndreptat-o spre ținuturi la care nu s-a gândit vreodată.

S-a născut la Dunăre, la granița Banatului cu Oltenia, dar s-a modelat ca om la Reșița, orașul căruia s-a dăruit, dar de la care a primit în schimb atât de multe momente frumoase. „În anul 1995, prin concurs, am devenit reporter la televiziunea locală, Terra Sat din Drobeta Turnu Severin. După câteva luni am ajuns redactor, iar în octombrie 1997 am fost transferată redactor-şef adjunct la studioul Terra Sat Reşiţa. Din iulie 1998, am fost redactor-şef la studioul de televiziune Terra Sat Reşiţa, până în anul 2005 când s-a desfiinţat peste noapte Terra Sat”, povestește Cornelia.

Momentul-șoc pentru comunitatea locală, acela al desființării singurei televiziuni din oraș, nu a bulversat-o, ci a determinat-o să știe că a sosit timpul să ia o decizie. Alșa că, și-a luat destinul în propiile mâini şi, împreună cu soţul său, Lucian Dunăreanu, a redeschis pentru Reşiţa şi Caraş-Severin studioul de televiziune Banat TV, parte a firmei Banat Media. Mai mult decât atât, în 2008 a deschis şi postul de radio Banat FM, iar de atunci, împreună, reprezentă cea mai importantă investiţie privată media de la nivelul judeţului Caraş-Severin.

Investiție concretizată
Soții Dunăreanu au simțit nevoia să facă mai mult. Așa s-au pus pe scris proiecte europene, ca să îi dăruiască orașului Reșița, dar și întregului județ, o televiziune de calitate. În contextul în care municipiul ducea lipsă de fonduri europene, iar sărăcia le-a ajuns oamenilor la os, soții Dunăreanu au realizat ceea ce părea imposibil: au câștigat un proiect european. „Chiar pe 1 februarie 2012 ne-am mutat în casă nouă. Actualul sediu al Banat Media este unul de nivel european. Ajutaţi şi de o finanţare printr-un proiect european, echipamentele de producţie şi de transmitere ale programului Banat TV sunt performante şi de ultimă generaţie. Întregul efort, al meu şi al soţului meu, a fost făcut pentru telespectatori, pentru cărăşeni, pentru că noi suntem convinşi că, astfel, ei primesc în casele lor un semnal de calitate și o imagine net superioară”, explică ziarista.(P)

 

 

Comments

 1. Cetatean says:

  Daca a inceput cu televiziunea si continua cu televiziunea si o face bine, de ce vrea deputat??? Faceti televiziune si gata va-ti bagat in politica fara sa stiti nimic. Daca o rotita merge bine intr-un mecanism acolo unde este, de ce sa o schimbam… faceti televiziune in continuare, eu nu va votez!!!!!!!

 2. Ema says:

  Succes doamna ! Prea e plina clasa politica de barbati misogini,orgoliosi si frustrati ,care vorbesc mult si prost , deseori agramat .Femeile fac mai intai si apoi se lauda (sau nu) ! Ele au intuitie ,responsabilitate ,sunt de veacuri cele care administreaza familia ,casa si copiii ! E vremea sa se mai schimbe ceva …

 3. disqus_NZzrxssz1C says:

  Alexandru vlahuţă Spunea: “Fără sinceritate nu faci nimic. Oricât vei fi de iscusit şi de şiret, […], minciuna rămâne tot minciună. Vei înşela pe un om, o generaţie, două, dar timpul pe el nu-l vei înşela.

  Nu credeam că pot cunoaşte
  pe cineva care să mintă (aproape) la fel de mult, de bine şi de frumos ca Elena
  Udrea. Mi-a fost dat însă să descopăr pe această faţă-nouă a politicii cărăşene
  şi, cu precădere, reşiţene, cunoscută printre noi sub numele de Cornelia
  Dunăreanu.

  Venită din fruntea unei
  televizuini, pardon, televiziuni, care a păpat ani de-a rândul bani de la
  reşiţeni, deţinând monopolul absolut în acest oraş din punct de vedere al
  furnizării posturilor TV şi televiziunilor locale, doreşte acum un post bine(ne)meritat de deputat în Parlamentul
  României.

  După ce a pus din greu
  umărul la aducerea în pragul inexistenţei a unuia dintre foştii coloşi
  industriali ai României – UCMR, după ce a reuşit, de-a lungul timpului să-şi
  elimine toată concurenţa în domeniul media şi să alunge toţi potenţialii
  investitori în acest domeniu, doreşte acum, cu un tupeu specific celor de la
  ARD (fostul PDL) să facă acest lucru mult mai eficient, direct din Parlament.

  Nu vreau să ştiu cum şi de
  unde are această persoană bani să-şi finanţeze o campanie în care, printre
  altele, sub pretextul cererii permisiunii de la părinţi, li se oferă copiilor
  noştri cărţi colorate cu mesaje electorale (de fapt unul singur – sloganul de
  campanie). Mă simt jignit de această minciună … Pentru cultura generală
  (probabil precară) a acestei doamne, Reşiţa este pe hartă încă din secolul al
  XV-lea cu numele de Rechyoka și Rechycha, mult dinaintea celor ca alde dumneaei,
  Elena Udrea, Emil Boc, Mihai Răzvan Ungureanu şi toată clica de nemernici ai
  lui Traian Băsescu, fie ei de la PDL, ARD sau oricum s-ar numi ei …

  Şi toţi mint cu neruşinare specifică: Repornim inima României … Păi de ce aţi oprit-o, nenorociţilor ?!? Dar nu-i vreo problemă, nu sunt supărat că mă mint, sunt supărat pentru că de-acum
  înainte nu îi mai pot crede …

  Unul din cei 7.400.508 de români care au spus „DA” la referendum.

 4. zmeu says:

  Aloo… pai ce cauti femeie in politica?Eee..asa e in Romania , ai o afacere, ai aparut la tv (desi esti urata cu draci,cu capul ala de urs pe tine), te sustine unu si altul pe ici pe colo… hop in politica, acolo e grosul,acolo se fac afacerile, DAR STAI!!!!! Tu stii ceva distinsa femela, despre politica?Nu cred.Zero barat!!Dar asta e Romania!!