Cincizeci de expoziții pentru un pictor reșițean

Pictorul reșițean Kurta Cazimir și-a aniversat împlinirea numărului de 50 de expoziții în decursul carierei de artist. Astfel, la Timișoara a avut loc vernisajul uneia ce va încânta privirile timișorenilor mai bine de o lună.

După numeroase expoziții colective și personale, pictorul Kurta Cazimir a dorit să își inaugureze cea de-a 50-a expoziție în orașul de pe Bega, în sala Filarmonicii Banatului. În deschiderea  vernisajului de ieri seară a luat cuvântul directorul Teatrului de Vest, N.D. Vlădulescu și artistul Petru Galiș.

Cu vorbe alese, cei doi au încercat să transpună în cuvinte opera maestrului.  „Cazimir trăiește de o bună bucată de vreme, vibrând. Vibrând datorită culorii. Doar cine nu a atins pensula și nu a amestecat, aparent haotic, culoarea, pigmentul sau emulsia nu-și poate imagina vraja detașării de realitatea aparentă”, spunea Vlădulescu.

leader board 728 x 90 px

Kurta Cazimir este o voce particulară în „corul” celor care se ocupă cu pictura. Face asta de tare mulți ani și dovedește odată în plus, dacă mai era nevoie, că este loc pentru toți. Decorativismul, dramatismul uneori dus la granița melodramatismului care răzbate din lucrările lui Kurta Cazimir, își găsește extrem de simplu drumul spre pereții caselor acelor iubitori de artă, pentru care aceste valori încă sunt importante”, povestea despre pictorul reșițean artistul Petru Galiș.

Membru al filialei Reșița a Uniunii Artiștilor Plastici din România și al asociației internaționale ARIPA din Torino, artistul Kurta Cazimir are o activitate artistică foarte bogată, cu expoziții atât în Reșița, dar și în județ, sau chiar peste granițele țării, în Serbia, Italia sau Austria.