Cinci zile fără apă! O țeavă spartă a închis forțat robinetele locuitorilor de pe străzile Tirol și Salcâmului

Locuitorii de pe două străzi din municipiul Lugoj au stat aproape o săptămână fără apă la robinete din cauza unei avarii produse la noua rețea de apă.

Periodic, locuitorii de pe străzile Tirol și Salcâmilor, aflate la ieșirea din Lugoj către Făget, se confruntă cu probleme legate de furnizarea apei potabile la robinete. Mai exact, în locul unde întorc autobuzele, apar frecvent avarii la rețea, acestea fiind cauzate de țevile de slabă calitate și presiunea prea puternică, produsă pentru a putea asigura necesarul de apă în casele de la Kilometrul 5.

„Nu a fost apă timp de cinci zile. Nu e prima dată, când se întâmplă acest lucru. Anul trecut am stat iarăși patru zile fără apă. Rețeaua nu este veche, dar pe strada Tirol e o țeavă de 10, iar de-acolo, până la Kilometrul 5, e pusă țeavă de 12. Acolo bubuie, pentru că țeava e prea slabă să asigure presiunea de 10 bari, foarte mare, necesară împingerii apei către casele de pe deal. Problemele apar în special noaptea, când nu se înregistrează consum la robinete. Din păcate, la Meridian magazia e goală. Nu există nici măcar strictul necesar de materiale, pentru a rezolva avariile. Și acum, când s-a reparat, s-au făcut improvizații cu coliere de tablă de 1,5. Dacă dă Domnul, rezistă! Acolo trebuie introduse țevi cu pereți groși. Din păcate, administrația Boldea a reușit să distrugă tot ce a fost bun în oraș. A pus pe butuci Salprestul și încearcă aceeași treabă și cu Meridianul. Eu am casă pe această stradă și drept cadou, pentru că l-am susținut aproape trei ani, primarul se face că nu vede un camion plin cu crengi amplasat chiar vizavi de imobilul meu încă din luna martie, a anului trecut”, ne-a declarat consilierul local Ioan Haneș.

Problemele prin care trece societatea Meridian sunt cunoscute, ele fiind amplificate cu bună știință și de edilii orașului, prin lipsa de susținere, dar și prin investițiile realizate fără cap la rețelele de apă și canalizare. „Mereu apar probleme, din cauză că țeava a fost introdusă fără cap. Administrația orașului ar trebui să vadă care sunt problemele reale ale oamenilor din acest oraș și nu să aibă tot felul de răzbunări față de diverse persoane și instituții. Să le fie rușine edililor, pentru că pe lângă faptul că am fost obligați să stăm acasă, am sta și fără apă”, ne-a spus revoltat Samuel Olariu, de pe strada Tirol. Media avariilor apărute în rețelele de apă este de trei pe zi, cărora, și-așa puțini, muncitorii de la Meridian nu le fac față.