Cinci tineri din Timișoara și Arad au dat spargeri la săli de jocuri de noroc și o pensiune

Cinci tineri din Timișoara și Arad sunt bănuiți că au spart mai multe săli de jocuri de noroc și o pensiune și au furat seifurile pline cu bani. Patru dintre ei au fost reținuți acum.

Patru persoane, bănuite de furturi de și din case de bani și seifuri, au fost reținute pentru 24 de ore în Arad, în cadrul unui dosar penal de furt calificat.

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Arad, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad, au pus în aplicare astăzi șase mandate de percheziție domiciliară, în orașele Arad și Timișoara.

leader board 728 x 90 px

Din cercetări a reieșit că, în noaptea de 24/25 septembrie 2020, gruparea infracțională, formată din 5 persoane, ar fi acționat în municipiul Arad. Aceștia ar fi pătruns, prin ruperea butucului de la ușa de acces, într-o sală de jocuri, iar cu ajutorul unor unelte și instrumente ar fi distrus pultul în care era încastrat seiful sălii de jocuri. Ulterior, ar fi furat seiful și 21.000 de lei.

De asemenea, în perioada 7 septembrie – 8 octombrie 2020, aceiași indivizi ar mai fi comis încă două furturi calificate, cu același mod de operare, tot din săli de jocuri de noroc, în municipiului Arad.

Totodată, ar fi comis un furt calificat într-o pensiune din Drobeta Turnu-Severin, de unde ar fi furat un seif metalic, cu suma de 40.000 de lei.

Polițiștii au făcut astăzi șase percheziții la locuințele a 4 bărbați, cu vârste cuprinse între 26 și 40 de ani, din municipiul Timișoara și la o femeie, de 30 de ani, din municipiul Arad.

În urma perchezițiilor, au fost indisponibilizați 7.000 de lei, 650 de euro, două autoturisme, instrumente de forțare a ușilor metalice, precum și alte obiecte cu valoare probatorie.

Suspecții au fost duși la audieri la IPJ Arad, cei patru bărbați fiind reținuți pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță.