Cifre surprinzătoare pentru Felix Borcean! „10-15 la sută din electoratul PNL este numai al lui!”

Primarul Caransebeșului are toate șansele să câștige un nou mandat în 2020 și chiar mai mult de atât! O spun specialiștii care au realizat Barometrul Politic al municipiului!

Cifrele sondajului de opinie efectuat de Biroul de Cercetări Sociale în prima parte a lunii septembrie în Caransebeș nu-i sunt deloc favorabile la prima vedere primarului Felix Borcean. Mulți s-au grăbit să afirme că sondajul ar fi avut scopul de a-i da posibilitatea lui Marcel Vela să-l treacă pe linie moartă pe actualul edil și să-i pună punct carierei politice. Ba chiar Felix Borcean a vorbit despre un sondaj ticluit și realizat prin metode îndoielnice. Bruno Ștefan, președintele BCS, a explicat însă pentru expressdebanat.ro că cifrele cercetării sociologice sunt cât se poate de reale. Garantează pentru veridicitatea lor! În același timp a spus că nu înțelege supărarea primarului Borcean și asta pentru că, interpretate corect, rezultatele sondajului ar fi de partea sa.

Reamintim, potrivit sondajului respectiv, 42,5% dintre caransebeșeni consideră că Felix Borcean a fost un slab administrator în cei doi ani de mandat și doar 32,7% au spus despre el că este un bun gospodar. Mai mult de jumătate dintre repondenți l-au simțit aproape de oameni, dar în cazul în care ar candida pentru un nou mandat lar vota numai 31,3%. Situația se schimbă atunci când sunt prezentați și eventualii contracandidați pentru Primăria Caransebeș. Felix Borcean scade la 19,8 procente, aproape jumătate din procentele lui Marcel Vela. În cazul în care însă Vela va ținti mai sus, iar PNL va merge în continuare pe mâna sa, Borcean l-ar zdrobi pe candidatul PSD, indiferent că acesta s-ar numi Ilie Iova sau Silviu Hurduzeu.

„Cifrele sunt neașteptat de favorabile primarului. El are capitalul lui și, estimez eu, din ceea ce înseamnă electoratul PNL, 10-15 la sută este numai al lui, oameni care nu ar vota Marcel Vela. Au început să aibă fani și inamici în cadrul aceluiași electorat PNL. Nu-i înțeleg supărarea domnului Borcean, am văzut că a contestatat rezultatele sondajului. Nu am făcut jocul nimănui, eu nu fac jocuri, dacă sondajul reglează cumva, nu eu o fac, cifrele. Și astea sunt reale! Nu am avut intenția de a face vreun joc să-i iau gâtul cuiva”, declarat Bruno Ștefan pentru expressdebanat.ro.

 

foto: Comisarul De Iasi