Unul dintre cei mai apreciați manageri de spitale publice din România își oferă voluntar serviciile spitalului în care, potrivit lui Romeo Dunca, mor oameni cu zile!
Managementul Alinei Stancovici a fost criticat în termeni duri de șeful Consiliului Județean Caraș-Severin, dar și de către primarul Reșiței. În plus, Consiliul de Administrație de la „Județean” a înaintat administrației județene o propunere de revocare din funcție a managerului înainte cu mai bine de doi ani de încheierea mandatului. În principal, Alinei Stancovici i se reproșează că n-a redus prea mult din datoriile istorice ale spitalului. Dar și o serie întreagă de măsuri, ori luate greșit, ori ignorate, ceea ce ar fi condus la consecințe tragice. La decesul unor oameni care ar fi avut în condiții de normalitate șanse reale la viață.
În fața unor astfel de acuzații și probleme, Adrian Cican, fostul manager al spitalului din Caransebeș, actualmente manager la Spitalul Municipal Orșova, vorbește despre un „diagnostic” greșit pus de Romeo Dunca managementului Alinei Stancovici. Spune că se puteau face mai multe, dar în niciun caz managerul de la „Județean” nu poate fi făcut responsabil pentru lucruri atât de grave.
„Mi-am oferit serviciile și domnului primar, și domnului Dunca, cu titlu gratuit, dar nu am primit un telefon! Înseamnă că nu se vrea! Pot să-mi iau concediu fără plată și să dau o mână de ajutor la Reșița. Vreau să ajut fără să am un alt interes! Le-am spus că le ofer asistență gratuită, să o lase pe Alina Stancovici în pace! Nu am nevoie nici de cazare sau de bani de motorină. Mie îmi place ceea ce fac. Alina Stancovici e ultima persoană care ar trebui să fie sancționată.”, a declarat Adrian Cican pentru Express de Banat.
Managerul de la Orșova susține că momentul analizei cifrelor contabile ale spitalului reșițean în mandatul Alinei Stancovici a fost ales total greșit. Și asta pentru că timp de doi ani s-a dus o luptă permanentă cu nenorocitul virus COVID-19, celelalte probleme ale sistemului sanitar românesc trecând în plan secund. „Nu există criterii de performanță în timp de pandemie în lumea asta! Pe timp de pandemie, aceste criterii se suspendă! Cu ce să faci performanță, cu câți au murit sau cu câți au trăit?!”, atrage atenția Cican.