Chiulangiii reșițeni, în vizorul autorităților!

Autoritățile locale au ,,făcut prezența” la clasele gimnaziale ale Școlii ,,Mihai Peia” din Reșița. În cadrul activității de prevenire a absenteismului școlar, ofițerul sociolog prezent i-a pus ,,la zid” pe chiulangii în fața profesorilor și a părinților.

Activitatea a debutat cu o scenetă interpretată de elevii din clasa a VII-a pe tema sancțiunilor care îi pasc pe cei care preferă să fugă de la ore. După ce chiulangiii vizați și-au cerut scuze atât în fața cadrelor didactice, cât și în fața părinților, celor mici le-au fost prezentate urmările faptelor lor și problemele pe care ar putea să le aibă dacă nu își schimbă atitudinea față de această problemă.

Ofițerul social a prezentat câteva aspecte care vizează legătura strânsă dintre absenteismul școlar, comportamentele predelictuale, delincvența juvenilă și riscul ridicat de victimizare a minorilor. De asemenea, elevii au fost puși să reflecte asupra responsabilității pe care o au față de ceilalți și urmările faptelor lor asupra părinților, profesorilor sau prietenilor.

În cadrul activității, învățăceii au fost invitați să adreseze întrebări atât despre acest subiect, al absenteismului, cât și despre activitatea generală a organelor de poliție. Elevii curioși l-au întrebat pe polițistul specialist diferite aspecte legate de munca de poliție, precum și despre infracțiuni și pedepse pe care le primesc infractorii sau delincvenții minori. Absenteismul a fost și el prezentat ca o ,,infracțiune” care are repercusiuni directe asupra celor mici, dar și asupra persoanelor dragi din jurul lor.