Exmatriculări în masă la Oțelu Roșu. Chiulangiii care stau în birturi rămân pe drumuri!

timisoara capitala 2023 Alisia Columbonet 1000x100

Absenteismul din școală nu este tolerat la Oțelu Roșu. Profesorii ajutați de părinți și însoțiți de polițiștii locali fac controale săptămânale în barurile din oraș, pentru a depista elevii care renunță la orele de curs pentru a frecventa barurile.

În aceste cazuri s-au aplicat sancțiuni și au fost informați părinții, însă există un local din centrul orașului al cărui patron tolerează elevii în timpul orelor de școală și în această locație controalele se vor intensifica, așa cum a promis directorul singurului liceu din oraș, Rozina Ghiorghioni.

Astfel, elevii cu sutele de absențe nemotivate, acumulate de-al lungul anului școlar, au fost sancționați la Oțelu Roșu. În urma întrunirii consiliului profesoral de la Liceul Bănățean din Oțelu Roșu, s-a decis ca 15 elevi, atât de la liceu, cât și de la postliceală, să fie exmatriculați. Potrivit directorului Rozina Ghiorghioni, s-a încercat în repetate rânduri avertizarea elevilor care au frecvența redusă la școală, însă pentru unii, fără rezultat.

„Am avut două consilii profesorale în care am analizat frecvența elevilor, notarea ritmică și sancțiunile care se impun. A fost prelucrat regulamentul și s-a făcut o video proiecție, în așa fel încât să nu se mai înregistreze greșelile de anul trecut. Avem un număr de elevi de la filiera filologică a Școlii Postliceale care, din păcate, s-au înscris la școală, dar lucrează în străinătate… astfel că au fost exmatriculați, însumând peste 40 de absențe nemotivate. Alți zece au primit preaviz de exmatriculare și la șase elevi s-au trimis înștiințări acasă. Nimeni nu este mai presus de lege și regulamentul trebuie respectat atât de profesori, cât și de elevi”, a menționat directorul Liceului Bănățean din orașul de pe Bistra.

promovare banner maxagro

CITEȘTE ȘI:

Fără absențe, dar cu bani în buzunare

FOTO: http://www.voceavalcii.ro/

publicitate tmc 640