Chisăliță a avut rezultate notabile la Moldova Nouă! Pe vremea PDL-ului!

Marcel Vela a pregătit terenul cu mult înainte ca Adrian Torma să fie exclus din PNL atât pentru organizația locală, cât și pentru Primăria Moldova Nouă.

Despre discuțiile dintre Marcel Vela și Ion Chisăliță se vorbește de ceva vreme. Încă din perioada în care Adrian Torma era membru PNL, dar când se plângea de modul mult prea autoritar în care președintele ar conduce partidul. La vremea aceea Vela a negat, dar acum confirmă că inginerul Chisăliță e prima opțiune pentru organizația PNL Moldova Nouă și chiar pentru alegerile locale de anul viitor. „Am discutat cu domnul Chisăliță, este de acord să revină în politică. Ne onorează, este un profesionist de excepție, un profesor universitar, un silvicultor și un prieten vechi de-al meu. A făcut performanță și în funcția de primar al orașului Moldova Nouă. Mă bucură decizia dânsului de a reveni în politică, dar este prea devereme acum să discutăm despre proiectul în sine, când, unde, de ce și când. E o vară în care lumea se mai și relaxează. Începând din toamnă, când începem concret acțiunile politice, vom stabili exact și proiectele pentru următorul interval. Oricum, proiectele filialei nu le stabilesc singur, le stabilim împreună, le stabilim democratic și stabilim ce este mai bine pentru Caraș-Severin.”, a declarat Vela pentru expressdebanat.ro.

Ion Chisăliță a confirmat la rândul său implicarea în organizația Moldova Nouă, dar a lăsat de înțeles că nu e sigură candidatura sa la Primărie. Doar pe baza unui proiect politic viabil, în urma discuțiilor pe care le-am purtat cu cei care sunt responsbili pentru chestia asta, sunt dispus să mă implic. Eu ama firmat că totul este posibil, dar pe baza unui proiect politic care să se discute cu mine de cei care au competențe politice la ora actuală, mai ales pentru o activitate viitoare. Și pe zona politică, și pe administrativă! Din punctul meu de vedere pot fi și alte oportunități pentru a rezolva în mare parte problemele de la Moldova Nouă și nu numai.”, a precizat Chisăliță.

Varianta propusă de Vela e privită cu ochi buni chiar și de cel care s-a despărțit de PNL și, mai nou, posibil chiar și de administrația locală. Domnul Chisăliță a fost în ultima săptămână din campanie alături de mine, este un fost primar care s-a zbătut foarte mult și a avut rezultate notabile în comparație cu alți primari. Atunci era totuși membru PDL și, la nivel de județ, național și prezidențial erau pedeliștii la putere. Acum, contextul este total diferit. O reapariție a domnului Chisăliță în spectrul politic nu e un lucru rău. Poate dumnealui vede un alt proiect în afara celui pe care l-a susținut în 2016, mă refer la candidatura mea. Nu știu dacă dumnealui a luat o decizie, dar și acum 20 de ani, și acum se poate vorbi despre dumnealui ca despre un om valoros, care poate avea un sfat pentru Moldova Nouă.”, a comentat Adrian Torma.