Chinezii ar vrea la Oțelu Roșu nu doar o fabrică de lactate, ci şi „un depozit foarte mare de colectare a fânului“

Oameni de afaceri din China sunt interesați de zona Oțelu Roșu pentru dezvoltarea a două afaceri. Dacă de fabrica de lactate s-a mai vorbit, de la primarul Luca Mălăiescu aflăm în premieră de un depozit de colectat fân, pentru export. Toate aceste proiecte sunt în discuții, până la concretizare oțelarii mai având de așteptat.

Potrivit primarului Luca Mălăiescu, din delegația Ambasadei Chinei, prezentă în Caraș-Severin, și-a făcut timp pentru o scurtă discuție și la Oțelu Roșu domnul Guan Gang, consilier economic și comercial la Ambasada R.P. Chineză în România, care s-a arătat interesat de Valea Bistrei.

„Doar la modul de discuție, domnul consilier a fost interesat de realizarea unui depozit foarte mare de colectare a fânului, care va fi exportat, și a reamintit de fabrica de lactate. Mi-a cerut o notă de fundamentare pentru ambele proiecte, cu tot ce ține de detalii, teren, utilități… Cele două proiecte par credibile și nu ar presupune o investiție foarte mare. Acum eu spun să ne apucăm de treabă, ca să facem un studiu de oportunitate pentru cele două proiecte, pe care o să le înmânăm domnului consilier”, ne-a precizat primarul orașului, Luca Mălăiescu.

Cum vizita a fost scurtă, consilierul economic și comercial al Ambasadei Republicii Populare Chineze în România nu a fost interesat de vizitarea combinatului din Oțelu Roșu aflat în conservare, pentru care se caută de mai mulți ani investitori, deși anul trecut o delegație chineză a vizitat fabrica.