Chiar e (ca la) spitalul de nebuni! Rămâne Stancovici, pleacă Librimir, vine Beg!

alina stancovici manager sju resita

Romeo Dunca s-a convins! La Spitalul Județean din Reșița nu mai mor din când în când oameni cu zile din cauza managerului Alina Stancovici, așa cum scria cu mâna lui, în 26 februarie!

S-a declarat crunt dezamăgit de managementul de la Județean, a făcut-o praf pe Alina Stancovici, i-a inventat tot felul de bube. „Cu managementul doamnei, pacienții spitalului o duc foarte greu. Chiar mor din când în când cu zile…”, concluziona pe pagina sa de Facebook. A anunțat că trebuie să plece. Ba, mai mult, îi găsise și înlocuitor. A fost însă avertizat că nu o poate da afară pur și simplu, ci că ar trebui să aibă la bază o decizie în acest sens a Consiliului de Administrație de la spital. Nu avea însă majoritate, motiv pentru care i-a convins pe consilierii județeni PNL să-i facă bagajele doctorului Caius Diaconescu și să-l pună în loc pe Viorel Bașag, omul partidului, care să respecte directivele. A venit astfel și propunerea CA de revocare din funcție a managerului. Pentru președintele Romeo Dunca rămăsese din acest moment o simplă formalitate de îndeplinit. Spre surprinderea tuturor însă, s-a sucit. Mai întâi i-a acordat un răgaz de alte câteva luni Alinei Stancovici să resusciteze spitalul. Zilele trecute însă pare să fi schimbat complet diagnosticul.

O comisie a Consiliului Județean Caraș-Severin, din care a făcut parte chiar președintele Romeo Dunca, alături de vicepreședintele Marius Isac, Sorin Crețu, Ana-Maria Manciu și Maria Imbrescu, l-a evaluat pe managerul Spitalului Județean de Urgență Reșița, Alina Stancovici. O procedură care se repetă an de an. Calificativul acordat, „bine”. Recomandarea comisiei?! Menținerea contractului de management. După o astfel de concluzie, Consiliul de Administrație al spitalului a ajuns o bătaie de joc! Dar asta e altă poveste.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Primind acest vot de încredere, Alina Stancovici a propus ca medicului Cosmin Librimir să nu-i mai fie prelungit mandatul de director medical interimar. L-a găsit mult mai potrivit pentru postul respectiv pe doctorul Gheorghe Beg. Romeo Dunca ar fi fost de acord în primă fază, apoi, ar fi revenit asupra deciziei. Să nu plece Librimir din funcție. Iar dacă e neapărat să fie alt director medical la Județean, atunci să fie schimbați toți cei care ocupă funcții de conducere și șefii de secții. Ultimele informații provenite din Spitalul Județean spun că managerul Stancovici ar fi făcut deja hârtiile pentru instalarea doctorului Beg și cam atât. Cam ca la nebuni!

 

banner 970 x 250