În ultimii ani, elevii din Oțelu Roșu ai căror părinți sunt nevoiți să muncească în străinătate au un nivel scăzut la învățătură. Dovadă că trec prin liceu, mai ales cu o situație foarte proastă la învățătură, cu multe absențe și cu o participare la examenul de Bacalaureat doar de dragul de a se înscrie, pentru că rezultatele sunt catastrofale.
Potrivit directorului Liceului Bănățean, prof. Rozina Ghiorghioni, liceul este tras în jos la procentajul promovabilității din cauza acestor elevi care sunt scăpați din mână de părinți.
”Să știți că în unele licee se aplică o regulă dură, astfel că și în Caraș-Severin inspectorul general trebuie să-și impună punctul de vedere cu privire la examenul de Bacalaureat. Să se găsească o modalitate didactică pentru a-i impulsiona pe elevii care doar tranzitează școala. Eu, cu o experiență de 30 de ani de profesor și în funcție de conducere a unui liceu, spun că este inadmisibil să-ți intre în Bacalaureat 10 elevi care nu au venit la nici o oră voluntară de pregătire pe care au făcut-o profesorii pentru Bac. Au declarat pe semnătură la începutul anului că nu vor susține examenul de Bacalaureat, dar când au ajuns cu promovabilitatea la limita notei 5, la final de clasa a XII-a, s-au înscris în examenul de Bac. Fetele vin rujate, aranjate… Băieții, nici că le pasă, sfidează dascălii, sfidează școala”, declară Rozina Ghiorghioni.
Ar trebui să se stea la o masă rotundă și să se găsească o formulă foarte clară de impulsionare a copiilor către școală.
”Inspectoratul ar trebui să organizeze o întâlnire cu asociația părinților, consiliul elevilor, cu inspectorul generalul în frunte, cu directori și profesori cu experiență, dacă vrem să avem rezultate, atunci trebuie să procedăm și noi ca în alte județe, nu să ne lăsăm la mâna copiilor și ei fac ce fac. Părinții sunt plecați la muncă prin Europa, ei sunt singuri și privesc cu superficialitate școala și pregătirea pentru Bacalaureat”, menționează directorul Liceului Bănățean din Oțelu Roșu.
Rozina Ghiorghioni a prezentat situația școlii domniei sale ca exemplu: ”Am avut procentajul de 100% la disciplina mea la o clasă pe teoretic și media clasei a fost peste 9. Același profesor, adică eu… am pregătit copii de la profilul tehnic și am obținut 66% promovabilitate, dar am muncit cu ei un an întreg, săptămânal voluntariat de la ora 14, au venit la orele de pregătire. Problema este că la clasele respective au intrat în Bac și copii care nu au venit la ore. Şi bineînțeles că ei au picat”.
Reamintim că, în acest an, la Oțelu Roșu, din cei 143 de candidați înscriși (70 de elevi au fost de la tehnologic), au promovat 50%. Iar din cei 50% de elevi respinși, 30% sunt din mediul tehnologic și 20% din cel teoretic și din anii anteriori.
Născut în perioada în care societatea românească era avidă după adevăr și provocare, Express de Banat a pornit acum exact 13 ani pe drumul neobosit spre incendiar și succes....
Antreprenor, în vârstă de 37 de ani, cel mai tânăr parlamentar de Caraș-Severin, lider al PNL Caransebeș, Dumitru Rujan este o voce puternică în politica locală și națională. Consilier...
EVRYO – informare aviz gospodărire apă, izvor Rau, localitatea Văliug, Caraș-Severin
Consolidare, pentru prevenirea inundațiilor în Caraș-Severin
RMN ultraperformant, pus în funcțiune la Spitalul de Copii din Timișoara
Informaţiile publicate de expressdebanat.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Vezi termeni și condițiiTel./Fax: 0355.429.481
WhatsApp: 0723.101.061
contact@expressdebanat.ro
publicitate@expressdebanat.ro
Reșița, Str. Făgărașului Nr. 10
Toate drepturile rezervate. © 2024 Express de Banat. ISSN 2248 – 1281