„Chiar dacă câștigi alegerile, nu ai voie să faci orice!”

Prezent duminică la Casa de Cultură a Sindicatelor din Reșița, în Sala „Horațiu Vornica“, pentru a-și lansa cartea „#REZIST 600.000”, jurnalistul Grigore Cartianu a vorbit cu reșițenii prezenți despre protestele de stradă, dar și despre politicienii zilelor noastre.

Grigore Cartianu spunea că a remarcat faptul că, odată cu ieșire la protestele #rezist, politicienii actualei alianțe de guvernare au un discurs tot mai anti-european, cel mai grav derapaj, spune Cartianu, fiind la o declarație recentă a lui Călin Popescu Tăriceanu, președintele Senatului, care spunea că ar trebui să ne uităm mult mai atent la soluția Brexit. „Oricine va încerca să scoată România din zona europeană va avea de pierdut”, spunea Cartianu, care crede că românii sunt pro Occidentali și chiar sublinia că dovadă acestui fapt stau cei aproximativ 5 milioane de români din Occident.

„Chiar dacă câștigi alegerile, nu ai voie să faci orice! Cum ar fi să spui: am câștigat alegerile, tot al 10-lea român întâlnit pe stradă va fi împușcat?! Nu poți orice!”, spunea Cartianu, susținut de reșițenii prezenți duminică la lansarea de carte.

Primirea scriitorului a fost una bună în rândul reșițenilor, aproape toți cei prezenți cumpărând chiar mai multe dintre cărțile aduse de jurnalist spre prezentare, așteptând cuminți să primească și un autograf de la autorul cărților cumpărate. La rândul său, Grigore Cartianu a spus că în autografele date a trecut și # înaintea numelor acestora, dacă aceștia i-au confirmat că au ieșit în stradă la acele proteste.