„600.000” – o carte despre românii care au ieșit în stradă și au dat naștere fenomenului #REZIST

explo 1000x200

Într-o sală plină de liberali și de angajați ai Primăriei Caransebeș, Grigore Cartianu a vorbit, cum îi stă bine olteanului, la foc automat, despre cărțile sale, cea mai recentă fiind dedicată fenomenului #REZIST – cei 600.000 de români care au ieșit în stradă pentru a-și apăra democrația.

Gugulanii s-au înghesuit să cumpere cărțile cu autograf, volume dedicate marelui fotbalist Gheorghe Hagi, Revoluției din decembrie 1989, ce a urmat Revoluției, „Sfârșitul Ceaușeștilor”, „Crimele Revoluției”, „Teroriștii printre noi” și „Cartea Revoluției” sau „600.000”, cartea luptei continue a românilor pentru o țară normală, cu justiție puternică și dreaptă, nesupusă politic.

Jurnalistul și scriitorul Grigore Cartianu se află într-un turneu naţional de trei săptămâni prin Ardeal, Banat și Oltenia, în 25 de orașe, după ce și-a lansat volumul „600.000” la Târgul de Carte Gaudeamus, de la București.

În preambulul cărților, Cartianu a simțit nevoia să povestească despre începuturile sale în presa scrisă la Evenimentul Zilei, condus de marele jurnalist Ion Cristoiu, despre parcursul său la Pro Sport sau despre munca sa ca redactorul-șef al cotidianului Adevărul și realizator al emisiunii Cronica de noapte la Nașul TV.

„600.000” este o carte-manifest, în care se vor regăsi cei 600.000 de protestatari din duminica istorică de 5 februarie 2017, dar și toți cei care, într-un fel sau altul, s-au opus odioasei Ordonanțe 13 și jihadului anti-justiție. „600.000” este un pamflet usturător la adresa celor care, prin ordonanțe de urgență și legi ticăloase, încearcă să impună tirania hoției.

Grigore Cartianu spune că este optimist și dacă va mai fi nevoie, românii se vor mobiliza și mai mulți decât 600.000:

„Când românii vor simți iminent pericolul ca și anul acesta în ianuarie-februarie vor ieși mai mult de 600.000 de oameni în stradă, dar atunci când cuțitul le ajunge la os, ultimele zile, acum încă este o procedură destul de lungă în Parlament. Românul rabdă mult, dar de data asta românul este hotărât să taie coada pisicii, adică nu vrea să mai existe o camarilă cu privilegii inclusiv în fața legii, unii să dea socoteală în fața legii, ceilalți să fure cât vor și după aceea să fie liniștiți. Dar eu sunt optimist că așa cu energie internă și cu presiuni externe ale aliaților noștri nu vor reuși să ducă până la capăt ceea ce au început. Facebook i-a ajutat pe români să se organizeze mai repede, este o noutate, nu am avut asta în anii 90, iar acum ne ajută foarte mult, în condițiile în care presa tradițională la București este în mare parte confiscată, e luată prizonieră, atunci e clar că Facebook-ul este canalul nostru de a comunica și de a ne organiza”, ne-a declarat jurnalistul și scriitorul Grigore Cartianu.