Chebuțiu şi Preda s-au întors la viața de lux. Vezi aici cine le-a deschis poarta puşcăriei!

Au în spate condamnări în primă instanţă de câte cinci ani închisoare şi sunt judecaţi într-un alt dosar pentru constituirea unui grup infracţional organizat care a devalizat UCM Reşiţa. Cu toate acestea, se bucură din nou de libertate şi de luxul asigurat prin metode ilicite. Cel puţin aşa susţin procurorii DNA şi DIICOT!

Adrian Chebuţiu şi Adrian Preda au fost încătuşaţi pentru a doua oară la finele lunii ianuarie a acestui an, când DIICOT Caraş-Severin i-a pus sub acuzare de infracţiuni cu consecinţe deosebit de grave pentru economia judeţului, dar şi din punct de vedere social. Au stat în arest preventiv până în a doua jumătate a lunii mai. În 13 mai, Tribunalul Caraş-Severin a dispus începerea procesului, cu cei doi în stare de arest preventiv şi cu soţia lui Chebuţiu, Lăcrimioara, sub control judiciar. Au făcut contestaţie, iar Curtea de Apel Timişoara, două zile mai târziu, a admis-o. A dispus înlocuirea arestului preventiv cu o măsură preventivă mult mai blândă, controlul judiciar.

Aceeaşi instanţă a lovit din nou luna trecută, când, la solicitarea inculpaţilor, a strămutat dosarul de la Tribunalul Caraş-Severin la Tribunalul Arad. La chiar prima prezenţă în faţa magistraţilor arădeni, Chebuţiu şi Preda au cerut revocarea controlului judiciar. Solicitarea li s-a admis! Lăcrimioara Chebuţiu a scăpat la acelaşi termen de orice interdicţie. Parchetul, DIICOT Arad, a contestat decizia Tribunalului Arad, însă aceeaşi Curte de Apel Timişoara a considerat că nu e fundamentată o astfel de poziţie. Astfel, familia Chebuţiu şi Adrian Preda sunt liberi şi se pot bucura de tot ceea ce au prealuat prin metoda compensării, aşa cum au arătat procurorii, de la UCM Reşiţa. Cei doi foşti directori ai uzinei sunt ţinuţi totuşi sub control judiciar într-un alt dosar, în cel aflat pe rolul Curţii de Apel Bucureşti, legat de afacerile penale cu Said Baaklini.

Comments

 1. cristi says:

  Justitia din Romania nu mai are nimic de-a face cu legea. Singura solutie e sa bagam sute de judecatori in acceleasi celule cu interlopii. Nu doar ca e scandalos ce se intampla ci e chiar un atentat la siguranta nationala daca luam in calcul sutele de decizii in favoarea infractorilor date de asa-zisii judecatori.

 2. cristi says:

  Acestia 2 au revenit ca sa falimenteze inca 2 firme ce le detin in zona: Aquaris si NextCity. Ambele firme au finalizat anul 2014 cu datorii.

 3. oana franti says:

  Oare unii judecatori isi pot justifica averile?

 4. direct din Belgravistan says:

  hmmm… “metoda compensarea”… Suna parca din acelasi registru cu “au infiintat societati offshore” sau sintagma “prin inginerii financiare”, nu vi se pare?
  Am o veste pentru voi totusi: NU ESTE NIMIC ILEGAL IN TOATE ASTEA, you f*cking retards!!! Atata v-au spalat creierasele presa de 2 lei de la noi incat toata prostimea isi da cu parerea ca ar fi infractiuni operatiuni juridice prevazute si permise de legislatia din Romania! Compensatia ca mijloc de stingere a obligatiilor este prevazuta de art. 1616-1623 din Codul civil.
  Nu v-ati gandit pentru o secunda ca poate judecatorii de la Tribunalul Arad au ridicat controlul judiciar pentru ca procurorii vietii de la Caras-Severin nu au probe?
  De altfel, procurorii din Caras-Severin sunt campioni la scris compuneri in care sa invoce tot felul de sintagme de genul “metoda compensarea” sau “inginerii financiare”, insa saracutii de ei stau mai greu in a proba absurditatile pe care le invoca.
  Din economia articolului sa intelegem ca numai judecatorii de la Tribunalul Caras-Severin sunt destepti si frumosi, ceilalti (de la Arad si Timisoara) sunt urati si corupti? Tare mi-e sa nu fie tocmai invers…