Locomotivele din Triaj nu-i aparţin lui Chebuţiu!

Fostul director al uzinei reşiţene a recunoscut într-o emisiune televizată că firmele în care este acţionar el sau soţia sa au cumpărat de la UCM Reşiţa Vila Renk, Debarcaderul şi Casa de Odihnă Văliug, spre exemplu, dar susţine că locomotivele cu abur din Triaj nu sunt proprietatea sa, aşa cum se vorbeşte prin oraş.

Acuzat că a lăsat UCMR fără nimic şi cu datoriile istorice către stat reactivate, Adrian Chebuţiu are explicaţii pentru fiecare problemă în parte. Dacă despre Vila Renk şi baza de agrement de la Văliug spune că le-a cumpărat cu bani grei, dar fără să sufle o vorbă despre metoda originală prin care a făcut plata, când vine vorba de parcul cu locomotive, acesta are o explicaţie şi mai interesantă. „Locomotivele au trecut din proprietatea privată a lui INET AG, acţionarul majoritar al UCM Reşiţa, respectiv, astăzi, a administratorului judiciar, într-o fundaţie care aparţine acestei comunităţi. Există oameni care profită de ignoranţa noastră şi de neştiiţa noastră. Citiţi legea fundaţiilor, a asociaţiilor şi veţi vedea că patrimoniul unei fundaţii nu poate fi înstrăinat. Când membrii fondatori dispar, fundaţia se dizolvă, iar tot patrimoniul ei revine comunităţii în care îşi desfăşoară fundaţia activitatea. Cu alte cuvinte, nu am făcut altceva decât să iau de la INET AG, acţionarul lui UCMR, sau de la Remus Borza şi VF Insolvenţa, administratorul judiciar, şi să dau comunităţii reşiţene. Sunt şi vor rămâne pe veci comunităţii reşiţene”, a precizat Chebuţiu.

Mai mult decât atât, directorul trimis în judecată de DNA pentru fapte de corupţie susţine că a făcut demersul de a înregistra fiecare locomotivă în patrimoniul naţional, adresând în acest sens cereri Ministerului Culturii. „Probabil că în luna mai Ministerul Culturii va lua decizia în acest sens. Am făcut un gest normal. Ceea ce-l deranjează pe acest domn Stepanescu este probabil faptul că nu i-am cedat Primăriei locomotivele. Nu am văzut de ce ar trebui să fac acest lucru. Cei care s-au ocupat de întreţinerea acelor locomotive în toţi anii de când sunt eu la Reşiţa am fost tot noi, UCM Reşiţa, sau, mai nou, firme din grupul UCM care au făcut această reabilitare cu sprijinul unor oameni din această localitate, care au înţeles mesajul nostru şi au venit alături de noi”, a mai spus Chebuţiu.

Comments

  1. darcle says:

    Bai Dani acuzatiile sunt doar de la tine, ca nimeni nu s-a impacientat atat de mult.
    Este sarbatoare, este saptamana patimilor, probabil de aici a aparut si patime ta pentru familia Chebutiu. Nu mai ai scapare sa ajungi la dreapta Domnului. Tu esti posedat de intuneric daca si acum ne omori cu articole de tot rahatul. Ceva nou ne poti spune? Te asteptam de mult cu ceva sa vad daca ai inteles ce trebuie din vechile comentarii, dar vad ca la tine minte…..

  2. Oana says:

    Dani, Dani ! Noroc cu Dunareanca ca a facut o emisiune de cateva ore la Banat TV, ca acum ai si tu posibilitatea sa ne scrii un an de zile din interviul ei, daca in fiecare articol ne dai cate o fraza. Nu iti este rusine sa te folosesti de ea dupa ce ai reclamat-o la Bucuresti?