Chebuțiu intră în faliment. Trimite și oamenii acasă, în prag de sărbători!

Din această lună, angajații Mibarom vor pleca acasă definitiv, după ce controversatul Adrian Chebuțiu a reușit să distrugă și unicul producător cu autorizație feroviară din țară.

Așa cum Express de Banat preconiza în urmă cu puțin timp, toate afacerile lui Chebuțiu se duc în cap. Pe rând, firmele controlate de acesta intră în faliment! Veștile nu sunt tocmai bune pentru angajații Mibarom în momentul de față. Asta, pentru că vor pleca acasă în pragul sărbătorilor de iarnă și vor rămâne pe drumuri. Cu toții au intrat în posesia preavizului, în urma deciziei luate în Consiliul de Administrație.

Mibarom este renumită pentru producția de cuzineți, în România fiind unic producător cu autorizație feroviară. De asemenea, fabrica producea la Reșița materia primă pentru toate tipurile de motoare navale. Chiar și așa, deși exista piață de desfacere în toată Europa, modul în care Chebuțiu a manageriat societatea a băgat-o în faliment. Problemele ar pleca, potrivit surselor apropiate Express de Banat, de la un conflict cu principalul partener austriac al firmei, care a revendicat numele societății.

În trecut, pe vremea când UCMR funcționa la parametri normali, Mibarom avea 400 de angajați, după care numărul acestora a scăzut la aproximativ 120, în 2013. În prezent, societatea mai are 40 de oameni care sunt preaviz. Potrivit contractului colectiv de muncă, angajații primesc un salariu compensatoriu, dar șansele să își mai găsească un job sunt nule, dacă ne raportăm la faptul că alte societăți de profil nu mai există în Caraș-Severin și sunt prea puține în România.

Salariile angajaților trimiși în șomaj au rămas neschimbate din 2008, oamenii reclamând faptul că se descurcau extrem de greu cu un venit egal cu cel al salariului minim pe economie. Înainte de a pune lacătul pe ușa fabricii, un inginer cu vechime în domeniu, era plătit cu circa 1.500 de lei. Salariile erau mici, dar măcar angajații își încasau lunar banii.

Rămâi cu Express de Banat și află detalii despre un proces controversat al omului de afaceri cu partenerii săi de business!