Chebuţiu face show pe Valea Domanului!

Acuzat de reşiţeni că a lăsat Uzina Constructoare de Maşini fără patrimoniu, Adrian Chebuţiu le oferă pasionaţilor sportului cu motor din oraş posibilitatea de a vedea pe viu un adevărat spectacol al sutelor de Cai Putere de sub capotele bolizilor conduşi de cei mai buni piloţi din ţară.

Tradiţionalul traseu din Valea Domanului găzduieşte la finele acestei săptămâni etapa a patra din Campionatul Naţional de Viteză în Coastă, la care piloţii reşiţeni, Lucien Hora şi Ovidiu Zaberca, iau startul din postura de principali favoriţi. Dacă în anii trecuţi fiecare oraş de pe harta sprinturilor în coastă găzduia câte două etape, din acest sezon competiţional lucrurile stau puţin altfel. Astfel, vineri se fac doar verificările administrative  şi tehnice şi se publică ordinea de start. Sâmbătă, la ora 7.30, se închide circulaţia, pentru ca în intervalul 8.30-13 să se facă trei urcări pentru recunoaşterea traseului. Timp de o oră va fi redeschisă circulaţia pe drumul Reşiţa-Anina, urmând ca între orele 14 şi 18.30 să se alerge în trei manşe de antrenamente cronometrate. Duminică e ziua concursului. La 7.30 se închide circulaţia, iar de la 7.30 la 11.30 sunt programate două urcări de antrenament. Startul primei manşe de concurs se dă la ora 12, iar două ore mai târziu, al celei de-a doua. ,,Din pasiune pentru sportul cu motor, din respect pentru tradiție și cu viziunea de a înscrie numele Reșiței în circuitul automobilistic internaţional, ACM Sport are onoarea de a organiza CUPA REŞIŢA REDUCTOARE 2013 la Viteză în Coastă, competiţie desfăşurată pe spectaculoasa Vale a Domanului începând cu anul 1980. ACM Sport este o asociaţie sportivă a cărei activitate vizează exclusiv domeniul automobilistic și care a preluat în 2011 echipa de automobilism a clubului UCM Sport, odată cu transformarea acestuia în UCM HC CS”, se arată într-un comunicat al clubului lui Adrian Chebuţiu.

Campionul absolut al ultimilor ani, Lucien Hora, va lua startul pentru mai mult decât o victorie, pentru un nou record al traseului. Veteranul reşiţean e pe locul doi în Clasamentul Open, după ce a fost nevoit să abandoneze în etapa de debut, la Braşov. Le-a câştigat însă pe următoarele două, la Rânca şi Teliu, şi, în mod normal, etapa de la Reşiţa îl va readuce în postura de lider. Ovidiu Zaberca poate prinde şi el podiumul, la general, după ce va alerga în faţa reşiţenilor, aşteptaţi în număr mare pe traseu.