Cete de îngeri în port popular și geci de piele s-au coborât peste reșițeni [FOTO/VIDEO]

po 1000x100px (3) untitled design set 970x90 px

„Este minunat că încă umplem săli de cultură și asta nu doar că suntem noi, ci că sunteți voi”. 56 de ani de sound inconfundabil, cu adevărat românesc. 56 de ani de Phoenix! 

Casa de Cultură din Reșița a fost ieri zona zero din municipiu, găzduind, în zi de mare sărbătoare și la propriu, și la figurat o ceată de îngeri. Trei generații – copii, părinți și bunici nostalgici – au fost martorele unui spectacol de excepție, susținut de legenda vie care încă scrie istorie și care-și poartă cu mândrie stindardul românesc, în marea învolburată a unei societăți gârbovită de greutăți și nepăsare.

„Succesul nostru nu a fost niciodată gratuit, a fost întotdeauna rodul unei munci fanatice în condiții neobișnuit de neprielnice. Încercăm să întărim șira spinării la români. Pe noi nu ne vor, mediile ne dau la o parte. Nu faceți reclamă pentru Phoenix!”, sunt cuvintele încărcate de durere ce-i aparțin inițiatorului, sufletului, liderului, singurului membru permanent al formației Phoenix, Nicu Covaci.

Cum nimeni nu se aștepta, mai ales într-un oraș mic de provincie, așa cum este Reșița, sala Casei de Cultură a fost neîncăpătoare. Peste 500 de iubitori ai muzicii rock autentice românești au vibrat la unison, au aplaudat până la epuizare și au lăcrimat la auzul interpretărilor de excepție oferite de membrii trupei, în cadrul turneului Phoenix „Sinteza – Rapsodia”.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157701136339942″]

casinoherculane by sungarden gif card de energie dacus 1000x100

Cunoscută în Occident ca Transsylvania-Phoenix, formația a pornit la drum din primăvara acestui an cu un proiect inedit, o sinteză între ciclul Anotimpurilor prezente pe albumul „Cei ce ne-au dat nume” și Rapsodia 1, emblematică pentru George Enescu. Violonista Lavinia Săteanu a fost unul dintre îngerii care a ridicat sala în picioare, în interpretarea imnului României, atât de sensibil sub acordurile fine ale viorii, acorduri care de altfel au susținut întreg spectacolul.

„HEI! HEI! HEI!” Spiritul românesc nu va muri niciodată, atât timp cât Phoenix va continua să existe

YouTube video

Express de Banat, partener media principal al evenimentului, vă prezintă un interviu în exclusivitate cu Nicu Covaci:

YouTube video

banner versay 1000x200px
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/