Cetățean american expulzat din Caraș-Severin

explo 1000x200

Biroul pentru Imigrări din Caraș-Severin a depistat un cetățean american, dar și un muntenegrean cărora le expirase dreptul de ședere în România și a dispus repatrierea celor doi.

Poliţiştii Biroului pentru Imigrări Caraş – Severin, în cooperare cu lucrători din cadrul structurilor cu atribuţii în domeniul ordinii şi siguranţei publice din judeţ, au desfăşurat, la sfârșitul lunii martie, o serie de acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii şederii ilegale a cetăţenilor străini pe raza de competenţă. „În cadrul activităţilor, au fost depistaţi cu şedere ilegală doi cetăţeni străini, cu vârste de 54 şi 70 de ani, din Muntenegru, respectiv S.U.A.. În urma verificărilor, s-a constatat faptul că persoanele în cauză au intrat legal în România, însă, la expirarea dreptului de şedere, nu au părăsit teritoriul ţării noastre. Având în vedere cele constatate, poliţiştii Biroului pentru Imigrări al judeţului Caraş-Severin au emis pe numele cetăţeanului muntenegrean o decizie de returnare, prin care este obligat să părăsească teritoriul României în cel mult 15 zile, iar cetăţeanului american i-a fost acordată o comunicare de părăsire a teritoriului României, cu valabilitate de 3 zile, întrucât acesta are un drept de şedere într-un stat din Spaţiul Schengen”, a declarat comisarul-șef Claudiu Perian.

Totodată, cetăţenii străini au fost sancţionaţi contravenţional, cu amendă în valoare totală de 1.600 de lei, în conformitate cu prevederile OUG 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată cu modificările şi completările ulterioare.

„Poliţiştii Biroului pentru Imigrări continuă activităţile de prevenire şi combatere a şederii ilegale a străinilor. Facem apel către toţi cetăţenii străini de pe raza judeţului şi contăm pe respectul dumneavoastră faţă de legislaţia în domeniu, invitându-vă să ne contactaţi pentru orice aspect legat de aplicarea prevederilor legale, la sediul biroului din Bulevardul Alexandru Ioan Cuza, nr. 40, Reşiţa, la numărul de telefon 0255 502 316 sau vizitând site-ul public la adresa www. igi.mai.gov.ro”, mai spune comisarul-șef Perian.

banner 970 x 250