Validarea de către Consiliul Local a formei legale de voluntariat pe care o desfășoară elevii Liceului Tehnologic „Clisura Dunării” în cadrul activităților întreprinse de instituția culturală de la malul Dunării este un atu care va avea greutate în CV-ul oricărui tânăr.
Săptămâna aceasta, directorul Casei de Cultură Moldova Nouă, Dorin Tismănariu, a avut o întrevedere cu tinerii liceului de la malul Dunării, discuția fiind axată pe întărirea armatei de voluntari a instituției pe care o conduce. Referitor la necesitatea de a recruta an de an oameni noi, Tismănariu a explicat pentru expressdebanat.ro: „Există posibilitatea ca cei pe care-i recrutăm an de an să fie copii care sunt în faza terminală a liceului. Ei bine, aceștia plecând din oraș la facultate automat rămân locuri libere, iar ca să revenim la o formulă cât de cât eficientă, efectuăm recrutări noi”.
Actualmente, Casa de Cultură Moldova Nouă numără aproximativ 20 de voluntari. Astfel, pentru ca totul să meargă ca pe roate, Tismănariu spune că ar avea nevoie de un număr de voluntari apropiat numărului de elevi dintr-o clasă: „În momentul de față, tinerii care doresc să facă parte din grupul nostru de voluntari depășește cu puțin pragul pe care eu îl stabilisem, însă îi voi accepta pe toți pentru că există posibilitatea, pe parcurs, ca interesul lor să scadă. Iar dacă un profesor poate gestiona o clasă de 30 de elevi și eu mă pot ocupa de coordonarea unui număr de 30 de voluntari”.
Unul dintre importantele beneficii ale tinerilor care vor presta muncă de voluntariat se referă la faptul că fiecare membru va activa pe baza unui contract individual, iar, la finalul acestuia, adolescenții vor primi un certificat de voluntariat care, în funcție de numărul de ore prestate, va contribui la imaginea CV-ului, în momentul experiențelor viitoare.