Aproape 90.000 de lei pentru străzile din Moldoviţa

Starea avansată de degradare a părții carosabile și lipsa rigolelor de scurgere pe majoritatea străzilor din Moldovița i-au determinat pe consilierii locali de la malul Dunării să ridice mâna pentru alocarea unei sume consistente din bugetul local, astfel încât comunitatea de pe raza UAT-ului să nu mai întâmpine dificultăți atunci când vine vorba de circulația autovehiculelor sau de cea a pietonilor.

După micile reparații care au fost realizate în Moldova Veche, Măcești sau Moldova Nouă, a venit rândul cetățenilor din localitatea Moldovița să se bucure de atenția politicienilor de la masa decizională, starea deplorabilă a drumurilor de aici necesitând o intervenție de urgență. Cu privire la inițiativa luată pentru îmbunătățirea carosabilului din localitatea pe care o reprezintă, primarul Adrian Torma a detaliat pentru expressdebanat.ro: „Am alocat din buget o sumă de bani pentru reparația drumurilor secundare din Moldovița, asta pentru că sunt într-o stare destul de neplăcută și pe calea aceasta îmi cer scuze comunității din Moldovița că nu am putut fi mai activi, dar am avut argumente: lipsa unui buget consistent”.

De asemenea, edilul-șef a subliniat că toate aceste reparații sunt premergătoare marilor proiecte pe care dorește să le implementeze, proiecte în fața cărora deputatul Luminița Jivan și-a arătat deschiderea, susținându-le. Este vorba despre cele 24 de milioane de lei pentru proiectul depus de Primăria Moldova Nouă pe Fondul Național de Dezvoltare care prevede reabilitarea a 13 km de străzi în orașul de la malul Dunării, precum și trecerea de pe fonduri europene pe CNI (Compania Națională de Investiții) a DJ 571 și DJ 571A.

Ținând cont de neajunsurile prezentate de localnicii din Moldovița, în următoarea perioadă, timp de 60 de zile, vor fi executate următoarele lucrări:

  • decolmatarea rigolelor și reprofilarea acestora;
  • executarea de rigole acolo unde este cazul;
  • scarificarea mecanică a părții carosabile și reprofilare cu piatră spartă;
  • compactarea mecanică a umpluturilor.