Centura ocolitoare a Bocșei avansează. Pe hârtie, momentan!

Documentațiile pentru varianta ocolitoare a Bocșei sunt aproape gata. 13 kilometri de drum vor scoate traficul greu din oraș și vor permite o conexiune mai rapidă între municipiile Reșița și Timișoara.

Primarul Bocșei, Mirel Pascu, urmează să primească documentațiile finale pentru centura ocolitoare a orașului, după care să le depună, împreună cu echipa de proiectanți, spre avizare la Ministerul Transporturilor, ultimul pas înaintea scoaterii la licitație a execuției lucrărilor.

Proiectul variantei ocolitoare a Bocșei este complex și de anvergură, totalizând aproximativ 13 kilometri de drum, 17 poduri și un viaduct. Urcarea se va face de pe DN 58 B, lângă Colțan, iar coborârea, după bariera CFR din Berzovia.

Sorin Grindeanu, la Bocșa: „Pentru centura orașului, finanțarea există”

Studiul de fezabilitate și proiectul tehnic sunt în lucru. Sunt aproape gata, ținem legătura în permanență cu proiectanții. Și la capitolul avize stăm bine. 90% dintre avizele necesare pentru acest proiect au fost deja obținute, și nu sunt puține. Mai avem câteva clarificări la doi avizatori și putem spune că am terminat. Urmează apoi depunerea documentației la Comisia Tehnică a Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), iar după ce primim avizul lor scoatem la licitație”, a declarat, pentru expressdebanat.ro, Mirel Pascu.

Pascu precizează că proiectul centurii nu este unul oarecare. Odată realizată varianta ocolitoare, aceasta nu numai că va scoate traficul greu din oraș, dar va permite o conexiune mai rapidă între cele două municipii reședință din Banat.

Acest drum, de 13 kilometri, este de importanță județeană și interjudețeană. La Bocșa este poate cel mai mare trafic din județ, după centura Caransebeșului. Și cum orașul se află între Timișoara și Reșița, la noi în oraș se gâtuie toată circulația. Odată realizată centura, această problemă nu va mai exista. Pe acest traseu vor fi două descărcări în oraș, prin sensuri giratorii, și sunt proiectate 17 poduri și un viaduct, care în unele zone ajunge până la o înălțime de 30 de metri. Se va merge pe piloni, va fi ceva deosebit. Centura se va lega din DN 58 B, zona Colțan, printr-un sens giratoriu, iar ieșirea va fi după bariera de la Berzovia. Se elimină astfel două treceri la nivel cu calea ferată, trei semafoare și 12 km de drum național local”, a explicat primarul din Bocșa.

Pentru această investiție, estimată la o valoare de 70 de milioane de euro, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, garanta că există finanțare. Afirmația a fost făcută în vara anului trecut, cu prilejul vizitei acestuia la Bocșa.

 

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/