Adevăratele motive pentru care centura Caransebeşului rămâne închisă!

Varianta de ocolire a municipiului Caransebeş continuă să le dea bătăi de cap şoferilor. Lucrările care au transformat zona într-un adevărat şantier de mai bine de patru luni bat pasul pe loc, iar reprezentanţii CNADNR refuză să dea explicaţii concrete.

Drumul care a costat 2,5 milioane de euro per kilometru a stat deja închis un an pentru reparaţii, din cei aproape trei de când a fost dat în folosință. Şi, culmea, în aceeaşi situaţie se află şi în momentul de faţă, în condiţiile în care la sfârşitul lunii septembrie a acestui an lucrările trebuiau să fie finalizate. Potrivit pressalert.ro, specialiștii de la Direcția Regională de Drumuri Timișoara, împreună cu cei ai CNADNR, s-au hotărât cam greu să explice situaţia lucrărilor privind centura Caransebeșului. Se pare că închiderea traficului a pornit de la apariţia unor tasări uniforme ale părţii carosabile la viaductul Valea Mică, tasări care, cu timpul, au avansat. ,,Pe măsură ce se avansa cu îndepărtarea materialului s-a constatat că acele tasări erau de adâncime, transmiţându-se până la partea inferioară a construcţiei şi, astfel, s-a luat hotărârea ca structura să fie refăcută în totalitate. Din această cauză, termenul estimat iniţial nu a putut fi respectat, fiind necesar a fi prelungit”, a precizat directorul regional, Ioan Ambruş.

Cetăţenii, obligaţi să accepte situaţia

Aşadar, gugulanii nu au de ales decât să înţeleagă cum stau treburile şi să îi mai suporte pe şoferii care circulă prin centrul istoric al oraşului şi le îngreunează circulaţia cu maşinile de mare tonaj. Oficialii de la Drumuri, aşa cum s-au obişnuit deja, amână în continuare deschiderea centurii în vederea executării lucărilor de reparaţii la pod. De data aceasta, până pe 15 decembrie 2013. Reamintim că centura Caransebeșului a fost dată în folosință în luna decembrie 2011 și, de atunci, un an a stat închisă pentru reparații. Primele au avut loc în mai 2012, altele s-au desfăşurat în toamna aceluiași an, iar în mai 2013 şoseaua a fost din nou închisă.

CITEŞTE ŞI:Centura Caransebeşului, finalizată peste două luni!