150 de locuri de muncă pentru atenuarea dezastrului economic !

Închiderea societății Ductil Steel a generat probleme de ordin financiar în toată Valea Bistrei, astfel că acum Primăria Oțelu Roșu trebuie să îndrepte problemele pe care le-au creat rușii.

Cei peste 400 de angajați care au avut un loc de muncă la Combinatul din Valea Bistrei sunt disperați că nu au bani să își întrețină familiile. Decizia AJOFM de acordare a salariilor compensatorii din fondul de rezervă a Guvernului mai atenuează impactul asupra economiei orașului, cel puțin pentru câteva luni.

În tot acest timp, Primăria poartă discuții intense cu investitorii, în speranța că managerii de firme se vor declara încântați de forța de muncă de care dispune orașul, dar și de facilitățile pe care le oferă administrația locală. O parte dintre întâlniri chiar s-au concretizat, întrucât firma Autocom Amicii urmează să înceapă producția în perioada următoare cu 150 de angajați. Reprezentanții societății sunt acum în faza de amenajare a celor două hale pe care le-au primit în chirie de la Primărie, dar în paralel mai obțin și avizele de care au nevoie pentru începerea activității.

„Vor avea 150 de locuri de muncă, am semnat autorizaţiile de funcţionare, în termen de 2 săptămâni vor începe lucrul, iar din luna martie se vor extinde cu 300 de locuri de muncă. Este o societate comercială foarte serioasă, ce îşi desfășoară activitatea principală la Lupeni, acolo unde au 1.000 de angajaţi”, a declarat edilul-șef Luca Mălăiescu.

Firma se ocupă cu exportul de huse pentru mașini, având contracte cu societăți celebre, cunoscute la nivel european. Până de sărbători, probabil, locuitorii vor avea liniște în case și un loc de muncă serios.  Deși peste 100 de localnici se vor putea angaja, discuțiile administrației locale cu managerii de firme importante din țară și din străinătate continuă.