Centura Caransebeşului, finalizată peste două luni!

Lucrările nefinalizate de pe varianta de ocolire a municipiului Caransebeş le cam dau bătăi de cap şoferilor care tranzitează zona. Şantierul a fost abandonat, însă transportatorii continuă să plătească taxe şi impozite la primărie.

Vara aceasta le aduce o surpriză gugulanilor. Din păcate aceştia vor trebui să-i mai suporte pe şoferii care circulă prin centrul istoric al oraşului şi le îngreunează circulaţia cu maşinile de mare tonaj. Asta, pentru că Centura Caransebeşului, care trebuia să fie inaugurată peste nouă zile, nu se va redeschide aşa cum fusese preconizat. Gropile săpate strategic pe şantier au fost abandonate, iar transportatorii rutieri sunt nevoiţi să plătească în continuare taxe şi impozite administraţiei locale pentru un serviciu de care nu beneficiază şi să facă sute de kilometri în plus pentru a ajunge la destinaţie. Se pare că executantul lucrării aşteaptă o nouă soluţie din partea Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale în ceea ce priveşte repararea podului afectat.

Potrivit unor surse, centura de ocolire a Caransebeşului, care ar trebui să uşureze traficul greu din municipiul de pe Timiş şi Sebeş, va fi redeschisă abia peste două luni, când lucrările vor fi finalizate. Până atunci, toate autovehiculele de mare tonaj vor trebui să folosească în continuare rutele alternative Timișoara – Lugoj – Caransebeș, Caransebeș – Hațeg, Hațeg – Simeria, Caransebeș Reșița – Anina și Anina – Bozovici – Iablanița (intersecție cu DN 6).