Centrul Reșiței, ca-n palmă!

Statusul actualul al lucrărilor de modernizare din centrul civic al Reșiței a generat îndoială multă, dar primarul Nelu Popa spune că este doar o etapă intermediară, la gata urmând să fie ceva deosebit.

„Piatra asta nu este foarte diferită din punct de vedere coloristic față de piatra de dinainte. Dar nu mai are 2 cm, are 8 sau 10. Nu mai sunt piese de 2 kg, ci de 40, sunt fixate pe un suport serios, apoi vin sigilate. Când vine mobilierul urban, băncile, stâlpii de iluminat și celelalte elemente se va vedea tot ansamblul centrului civic. Lumea trebuie să aibă răbdare”, a explicat Popa.

Primarul Reșiței a fost avertizat chiar de către soția sa, care își făcea griji din cauza planeității, dalele de granit fiind așezate astăzi departe de perfecțiune. „M-a sunat îngrijorată spunându-mi că nu prea e ok, că nu putem merge cu rolele pe plăcile astea. Ele nu erau finalizate. Plăcile de granit au o toleranță în grosime de până la 7-8 mm. Prin compactare, ele se aduc în cotă toate, lumea trebuie să aibă răbdare, să vadă finalul. De patru ani, pe fiecare lucrare pe care o fac, în timpul lucrării sunt foarte mulți specialiști în Reșița. Sunt uimit de cât de polivalenți sunt unii. Le cer doar răbdare”, a mai spus edilul-șef.

În a doua săptămână a lunii septembrie, noua piață centrală va putea fi inaugurată, dă asigurări constructorul. În 12 septembrie e pregătit un concert al Filarmonicii din Timișoara pe ritmuri rock, la care vor lua parte și Adrian Desport împreună cu Implant pentru refuz. Nelu Popa e explicat totodată și motivele pentru care s-au adus dale din China și nu de la vreun producător autohton: „Și eu mi-aș fi dorit foarte mult să fie din România, chiar înainte de a demara proiectul am căutat la diverși furnizori, din păcate, capacitatea de producție a firmei din Oradea pe care am găsit-o nu suporta livrarea în termen a 2,5 hectare de dalaj. Au fost trei firme care au depus oferte, una a ieșit foarte repede, au rămas două, a câștigat oferta cea mai bună”.