Centrul pentru Persoanele fără Adăpost din Caransebeș își dovedește utilitatea în zilele geroase

Gerul din ultimele zile i-a făcut pe oamenii străzii să se îndrepte către Centrul Rezidențial de Asistență și Reintegrare Socială pentru Persoanele fără Adăpost din Caransebeș, mulți dintre ei fiind din alte localități ale țării. Cei care i-au adus la centru au fost polițiștii care i-au găsit în stația CFR și au efectuat cercetări pentru stabilirea identității.


Potrivit directorului centrului social, Ștefan Cocoroiu, de la 1 ianuarie au fost înregistrați 6 bărbați cu vârste cuprinse între 45 și 75 de ani, toți fără adăpost, care s-au aciuiat în Gara Caransebeș, adăpostindu-se de frig.

„Persoanele spun că au trăit pe străzi și în centre de zi în ultima perioadă. Trei dintre ei sunt din Brașov, Vâlcea și Mehedinți, ei spun că au lucrat ca zilieri pe la anumite gospodării din satele din zona noastră. Alții au venit de la alte centre de zi din Timișoara, Arad sau Craiova sau pur și simplu circulă cu trenul pentru a nu rămâne în frig. La ora actuală avem 48 de persoane înregistrate în centrul nostru, majoritatea bărbați”, ne-a precizat directorul centrului.

Mulți dintre cei cazați nu rămân prea mult, după ce vremea se mai încălzește, preferând să trăiască pe străzi, însă sunt destui care aleg să rămână în centru pe toată perioada oferită, conform regulamentului. Cei care sunt din Caraș-Severin pot fi cazați 6 luni, iar cei care sunt din alte județe, o lună.

Scopul serviciului social „Centrul Rezidenţial de Asistenţă şi Reintegrare Socială pentru Persoane fără Adăpost Caransebeş” este: diminuarea cerşetoriei, combaterea excluziunii sociale, exploatării persoanelor adulte fără adăpost din judeţul Caraş-Severin prin contribuirea la îmbunătăţirea calităţii vieţii şi susţinerea incluziunii sociale a acestei categorii de beneficiari prin servicii sociale. Capacitatea de găzduire a centrului este de 80 de locuri cu rezidență temporară.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/