Centrul multifuncțional de la 7 Noiembrie încă așteaptă o firmă care să se apuce de treabă

Zona fostului bazin de înot din Lunca Pomostului ar urma să reînvie odată cu implementarea unui proiect ambițios al Primăriei Reșița. Deocamdată însă prețul estimat a fost considerat prea mic de către firmele specializate.

Scoasă la licitație pentru prima dată în luna februarie a acestui an, lucrarea din zona cunoscută sub numele „7 Noiembrie” nu și-a găsit încă un câștigător care să își asume punerea în aplicare a planurilor administrației locale. Mai precis, Primăria Reșița vrea să transforme aspectul zonei și totodată să lege Mociurul de cartierele Centrul Civic și Lunca Bârzavei prin continuarea promenadei și a pistei de biciclete. Se are în vedere și amenajarea unui centru multifuncțional care va putea găzdui diverse evenimente sportive, ateliere de creație, spectacole, expoziții și servicii sociale.

Zona adiacentă ar urma să fie transformată într-un spațiu public pentru relaxare și recreere, care va include o piațetă publică, terenuri de sport, spații verzi și zone de parcări. Proiectul include și reabilitarea drumului pe o porțiune de aproximativ 1.000 de metri, cuprinsă între strada Fântânilor și strada Mociur, dar și strada G. A. Petculescu.

leader board 728 x 90 px

Valoarea estimată a lucrărilor este 22.54 milioane de lei (inclusiv TVA), acest proiect fiind finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020. Prețul s-a dovedit a fi prea mic pentru firmele specializate. Primarul Ioan Popa spune că oferta primită depășea cu circa 15% costul estimat. „Am anulat licitația și o să o reluăm.”, anunța zilele trecute primarul Reșiței.

CITEȘTE ȘI: Cum va arăta centrul multifuncțional care va lua locul ștrandului 7 Noiembrie din Reșița?