FOTO Atenție la centrul “mișcător” al orașului

Dalele din centrul orașului așteaptă acum să fie măturate cu totul de prima ploaie, ceea ce demonstrează că lucrarea a fost făcută la mișto pe banii reșițenilor. La fel cum zăpada a degradat drumurile din oraș, centrul Reșiței s-a transformat într-un adevărat teren mișcător, periculos de-a dreptul pentru trecători.

Valoarea lucrării din centrul orașului de pe Bârzava se apropie de cinci milioane de lei. Banii au fost folosiți cu tupeu de fosta administrație și atribuiți unei firme care a demonstrat că miștoul este posibil pe sume fabuloase, fără cea mai mică piedică din partea celor care au condus orașul. Pe termen lung, reșițenii s-au trezit fentați, chiar și pe termen scurt, dacă ne raportăm la faptul că valabilitatea lucrării a fost de numai un an. Probleme din partea actualului executiv nu sunt. Asta pentru că stocul enorm de dale, cumpărate inutil la vremea respectivă se dovedesc acum a fi cât se poate de utile. “Chinezăria de unică folosință”, așa cum o numește primarul Mihai Stepanescu va fi peticită, imediat ce vremea o va permite. “Dale avem suficiente pe stoc, le vom înlocui, acolo unde mai pot fi înlocuite. Am mai spus-o și o repet: ceea ce s-a făcut în centrul orașului este o lucrare de unică folosință. Întrebați-i mai multe pe cei care au îngropat și bani la kilometrul 7. Ei știu mai bine”, a declarat primarul orașului Mihai Stepanescu, la cea mai rentă conferință de presă pe care a susținut-o.

Ce spun reșițenii
Oamenii își pun zilnic picioarele în pericol. Asta pentru că instabiliatatea dalelor îi poate băga în spital cu luxații și entorse făcute gratuit din cauza unei lucrări plătite chiar de ei. “De fiecare dată când mă plimb prin centrul orașului mă cuprinde o stare de dezamăgire. Dacă tot am băgat cinci milioane în pământ, să mai băgăm o dată și să facem o treabă bună. E păcat! Centrul este cartea de vizită a unui oraș”, a spus reșițeanul Ion Mihalache, de 42 de ani. “Filipescu și primarul Spăratu, și cei care au aprobat lucrarea să se ia de mână și să meargă singuri la DNA, unde să dea explicații pentru ceea ce au făcut. Centrul arăta mai bine înainte. Apoi, am dat bani mulți să îl facem să arate mai rău”, spune și Alexandra Daminescu, de 23 de ani.

Până una alta, Reșița înregistrează o premieră absolută la nivel național și, poate în lume. Are parte de un centru “mișcător”, la propriu.