Centrul de zi pentru copii din Giarmata, o rază de speranță pentru micuți și familii în dificultate

centru de zi pentru copii la giarmata1
Cuib de vise 1000x100

În comuna Giarmata funcționează, din toamna anului trecut, un Centru de zi pentru copii, care reprezintă o rază de speranță pentru micuți și familii aflate în dificultate.

Într-un colț liniștit al comunei Giarmata, din luna septembrie 2022, a luat naștere un loc special destinat copiilor și familiilor aflate în dificultate. Este vorba despre “Centrul de zi pentru copii, Giarmata”, un serviciu social esențial care vine în sprijinul celor mai vulnerabili membri ai comunității locale.

Cu sediul său în Școala Generală din Giarmata, centrul oferă un refugiu și un sprijin indispensabil pentru copiii cu vârste cuprinse între 6 și 18 ani aflați în situații de dificultate sau risc de separare de familie, precum și pentru părinții lor. Acești copii provin din familii numeroase, monoparentale, dezorganizate sau cu un nivel scăzut de cultură și educație, fiind în pericol de abandon școlar sau confruntându-se cu alte provocări. De asemenea, centrul îi primește cu brațele deschise pe copiii ai căror părinți sunt plecați la muncă în străinătate, oferindu-le un mediu sigur și stimulant pentru dezvoltare.

Centrul de zi pentru copii din Giarmata are o capacitate maximă de 24 de locuri și funcționează în intervalul orar 12.00 – 16.00.

centru de zi pentru copii la giarmata3

publicitate si promovare in ziar

Potrivit Primăriei Giarmata, pentru a beneficia de serviciile oferite, părinții sau reprezentanții legali trebuie să îndeplinească anumite condiții de acces, precum furnizarea actelor necesare, printre care copii ale actelor de identitate, cererea de înscriere a copilului, fișa de evaluare inițială, adeverințe de venit sau contracte de muncă, precum și documente relevante pentru situația familiei.

Principalele funcții ale acestui serviciu social sunt variate și esențiale pentru dezvoltarea armonioasă a copiilor și sprijinirea familiilor lor. Acestea includ: furnizarea de servicii sociale de interes public, în parteneriat cu beneficiarii; activități educaționale pentru efectuarea temelor și dezvoltarea abilităților; o masă caldă oferită la ora prânzului, asigurându-se astfel o alimentație sănătoasă; activități recreative și de socializare, care contribuie la dezvoltarea armonioasă a copiilor; orientare școlară și profesională, ajutându-i pe copii să-și contureze un viitor promițător; consiliere psihologică și sprijin emoțional pentru a depăși dificultățile.

Misiunea Centrului de zi pentru copii, Giarmata, constă în asigurarea unei oferte variate de activități pentru copii pe durata zilei, cu accent pe dezvoltarea personală și educația lor. Acest centru joacă, de asemenea, un rol crucial în prevenirea separării copiilor de părinți în situații critice și în sprijinirea familiilor în depășirea dificultăților cu care se confruntă. Cu un personal dedicat și un program bine structurat, “Centrul de zi pentru copii, Giarmata” se află în prima linie a eforturilor comunitare de a asigura un viitor mai bun pentru copiii din Giarmata și pentru familiile lor. Este un loc în care speranța renaște și în care comunitatea își arată angajamentul față de cei care au mai mare nevoie de sprijin”, a transmis Primăria Giarmata.

centru de zi pentru copii la giarmata2

publicitate banner website comunitatetm 1000 x 100 px final 01
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/