Centrul de vaccinare de la Caransebeș a fost închis din lipsa dozelor de vaccin! Platforma de programare dă erori

Cadrele medicale nu se fac vinovate de lipsa de comunicare între platforma de vaccinare și persoanele care așteptau vaccinarea ieri la Spitalul Caransebeș. Vaccinuri vor veni periodic, iar în eventualitatea unei întârzieri se va anunța, de acum pe site-ul spitalului și în presă.

Pentru că DSP nu a putut trimite dozele de vaccin anti Covid-19 pentru vaccinarea persoanelor programate pe platforma rovaccinare.ro, cetățenii care au venit de la Reșița au aflat abia când au ajuns în fața centrului de vaccinare că sunt reprogramați. Dacă primeau un telefon de informare nu mai pierdeau timp și bani pentru a se deplasa la Caransebeș, acuză oamenii.

În replică personalul medical de la centrul amenajat la Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș spune că de pe platformă află doar câți sunt programați a doua zi, sau în ziua respectivă, nu se pot vizualiza numele sau numărul de telefon, din cauza datelor cu caracter personal.

leader board 728 x 90 px

Mai mult, deși platforma permite programarea persoanelor începând cu ora 8.00 a fiecărei zile, în fapt lotul de vaccinuri ajunge în jur de ora 9.30 de la DSP, astfel că vaccinarea începe în jurul orei 10.00, timp în care deja se formează cozi în afara centrului de vaccinare.