Centru nou de carantină și controale în zonele aglomerate din Caraș-Severin!

Caraș-Severinul va avea un nou centru de carantină! Decizia a fost luată astăzi în ședința extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, condusă de prefectul Cristian Gâfu. De asemenea, echipe mixte vor desfășura acțiuni de control în zone aglomerate din județ.

Motivarea principală pentru crearea unui nou punct de carantină este faptul că un număr semnificativ de persoane vin în județ din zone galbene. De asemenea, s-a hotărât constituirea unui grup de gestionare a situațiilor legate de COVID-19, după cum a enunțat Guvernul în dispozițiile sale. Grupul va evalua riscurile la care este expus județul și va coordona acțiunile de prevenție și control. Echipe mixte vor efectua controale la toate obiectivele care prezintă un grad ridicat de risc al răspândirii virusului. Centrele comerciale, mijloacele de transport în comun, ștrandurile, terasele, piscinele și alte zone aglomerate urmează să fie verificate.

Grupul este constituit din reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Județean, Inspectoratului Județean de Poliție, Poliției Locale, Direcției de Sănătate Publică, Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Comisariatului pentru Protecția Consumatorilor și ai Inspectoratului de Stat pentru Control în Transportul Rutier.

Acțiunile se vor desfășura inclusiv în weekend pentru asigurarea respectării măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19, în special din cauză că au apărut 6 noi cazuri în Caraș-Severin în această săptămână. Prefectul Gâfu face apel către cetățeni și agenții economici să fie vigilenți și prevăzători. Cristian Gâfu a reiterat faptul că responsabilitatea și conduita civică a fiecărui cetățean sunt principalele arme contra coronavirusului.