Centru de informare turistică dotat cu salină și sală de fitness. Acces gratuit!

Tratarea anumitor afecțiuni, precum și îndeplinirea unui vechi dicton latin „Mens sana in corpore sano” reprezintă ideile care vor deveni realitate în comuna Svinița.

În doar câteva săptămâni, localnicii comunei conduse de edilul Nicolaie Curici vor avea oportunitatea de a-și trata anumite boli chiar la ei acasă! În ideea de a crea pentru comunitatea pe care o conduce un loc în care oamenii să-și poată petrece timpul liber, primarului mehedințean i-a venit ideea unei saline și a unei săli de fitness chiar în incinta Centrului Local de Informare și Promovare Turistică.

Proiectul inedit care se va materializa la Svinița este finanțat din fonduri proprii, întreaga investiție ridicându-se la suma de 300.000 lei + TVA: „Salina va fi destinată oamenilor cu probleme de sănătate, în timp ce, pentru tineri, vom amenaja sala de fitness, intrarea fiind gratuită pentru cele două categorii de public.”, a subliniat șeful administrației publice din Svinița pentru expressdebanat.ro.

După spusele edilului, în doar două săptămâni porțile spre tratament și recreere vor fi deschise oficial pentru oamenii din comunitate: „Mai sunt doar câteva lucruri de pus la punct în camera de salină și mai trebuie aduse câteva aparate în sala de fitness”.

În ultima perioadă, conform specialiștilor, salinoterapia a început să fie utilizată pe scară largă, beneficiile acesteia constând în tratarea anumitor afecțiuni precum: sinuzită, bronșită cronică, astm bronșic, dermatite alergice, arsuri amigdalită etc.